Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Zeven teams committeren zich aan nieuw Formule E-tijdperk

De Formule E begint volgend jaar aan een nieuw tijdperk als de derde generatie Formule E-bolides in gebruik worden genomen. Inmiddels hebben al zeven teams zichzelf aangemeld.

Formula E Gen 3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula E / FIA
De Formule E-klasse zag in 2014 het levenslicht en inmiddels zijn we bezig aan seizoen acht. Volgend jaar begint er een nieuw tijdperk, want de derde generatie Formule E-bolides zal dan in gebruik worden genomen. Deze moeten weer een stap geavanceerder zijn dan hun voorgangers, die in het seizoen 2018-2019 werden geïntroduceerd.

Het wordt 's werelds meest efficiënte raceauto, claimt de raceklasse. 40% van de energie die er tijdens een race wordt gebruikt wordt opgewekt via de remmen. Er komt een tweede batterij bij, waardoor er twee keer zoveel energie wordt opgewekt dan voorheen. Verder is de elektrische motor goed voor 350kW (470pk), met topsnelheden van 320 kilometer per uur. De auto is lichter en smaller dan de huidige generatie, waardoor de auto wendbaarder is, wat uiteindelijk voor beter racen moet zorgen.

Zeven teams

De Formule E bestaat momenteel uit 12 teams, waarvan 7 al hebben toegezegd dat ze ook in seizoen 9 van de partij zullen zijn. Naar verwachting komen daar nog een aantal teams bij. Mercedes zwaait bijvoorbeeld af, maar is in onderhandeling met McLaren, dat het team over wil nemen en verder wil gaan in de Formule E. Later dit jaar wordt de complete lijst met deelnemende teams gedeeld.

De zeven teams die in 2023 sowieso meedoen zijn DS, Jaguar, Mahindra, Maserati, NIO 333, Nissan en Porsche. Aan het einde van deze maand zal de nieuwe Gen3 Formule E-bolides voor het eerst aan het publiek worden getoond. Dat zal op 30 april in Monaco tijdens het E-Prix-weekend in de stadstaat gebeuren.

Overigens is de kans aanwezig dat we de nieuwe generatie Formule E-bolides ergens de komende jaren ook in Eindhoven mogen verwelkomen. In de lichtstad is men namelijk druk bezig met het opzetten van plannen voor een Formule E-weekend door de straten van de Brabantse stad.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"