De Vries scoort zevende plaats in eerste Formule 2-race Silverstone

07 jul. 17:42 René Oudman 0 reacties
Na een baalweekend in Oostenrijk heeft Nyck de Vries weer punten weten te scoren in de Formule 2. De 23-jarige Sneker, die in de opstapklasse uitkomt voor Prema Racing, snelde na afloop van de Formule 1-kwalificatie tijdens de hoofdrace van de F2 naar een zevende plaats. De Britse Thai Alexander Albon won de openingswedstrijd, kampioenschapsleider en Mercedes-junior George Russell werd voor eigen publiek tweede.

De van pole vertrokken Russell had zijn zinnen gezet op de overwinning, maar zag de zege door zijn vingers glippen na de verplichte pitstop. Doordat zijn linkervoorwiel niet snel genoeg bevestigd werd, kon concurrent Albon langszij komen. Even verderop vocht De Vries een verbeten strijd uit in de subtop. Gestart vanaf de elfde plaats noteerde hij middels P7 een score van zes punten voor het kampioenschap, waarin hij met een totaalscore van 81 stuks op de zevende plek staat.

Zondagochtend is de tweede F2-wedstrijd van dit weekend. De Vries mag dankzij zijn zevende finishpositie van zaterdag starten als tweede: de startopstelling van de Formule 2 is op zondag namelijk de uitslag van de zaterdagwedstrijd, met de top-acht in omgekeerde volgorde. De Duitser Maximilian Günther werd achtste en zal zodoende vanaf plek één mogen vertrekken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen