Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guanyu Zhou

Zhou teleurgesteld: "Alfa Romeo heeft verwachtingen niet waar gemaakt"

Alfa Romeo heeft aan begin van dit jaar een doel gesteld wat ze niet lijken te gaan halen. De teleurstelling is bij coureur Guanyu Zhou te merken.

Zhou Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Zwitserse team had alle kaarten ingezet op droge weersomstandigheden tijdens het Grand Prix-weekend van België, maar de regen bleef alleen gedurende het grootste gedeelte van de race op zondag weg. Toen hadden de Alfa-Romeo-coureurs al gekwalificeerd in natte weersomstandigheden, wat resulteerde in een veertiende startplek voor Valtteri Bottas en een P17 voor Guanyu Zhou.

"Jammer dat we alles geriskeerd hebben"

Laatstgenoemde blikt terug op de race op het circuit van Spa-Francorchamps en de problemen die hij ervaarde gedurende de race, waardoor hij niet verder kwam dan een dertiende finishplek. "De race was eigenlijk best pijnlijk. In ronde vijf kreeg ik een waarschuwing vanwege de oplopende bandentemperaturen, dus elk moment dat ik in iemand anders' buurt kwam blokkeerde ik mijn banden. Ik was beter na de eerste pitstop, het team wist het gestuiter bij het aanremmen te verhelpen en dat hielp bij het koelen van de banden."

Ondanks de verkeerde set-up voelt Zhou dat de auto niet slecht is. "Het tempo was zeker sterker. Het is gewoon jammer dat we alles geriskeerd hebben in de hoop op droge weersomstandigheden. Dat kwam zondag pas, maar toen moest ik al starten vanuit het achterveld", laat hij weten aan de media, inclusief RacingNews365.

Minder positief ná de race

Het verloop van het seizoen gaat nog niet volgens wens voor de Chinees. Tijdens de persconferentie op donderdag tijdens de Grand Prix van België was hij nog hoopvol: "In Budapest kon je goed zien dat we sterk waren met veel downforce en amper rechte lijnen. En daar was de temperatuur best hoog. Het lijkt erop dat we een sterk pakket hebben, soms drie tienden van de poleposition en in Q3 dus het komt met ups en downs, maar we zitten nog steeds in de mix. Dus we kunnen denk ik wel terugslaan."

Zondag na de race op Spa-Francorchamps was de Alfa Romeo-coureur minder goed gemutst. "Het is duidelijk erg lastig geweest, ik ben een beetje teleurgesteld over het doel dat we in staat waren te stellen na zo'n goed jaar in 2022. Ik denk niet dat we als team de verwachtingen die we begin dit jaar hadden waar hebben gemaakt. De realiteit is dat we het tweede gedeelte van het seizoen moeten verbeteren. Maar ik denk niet dat dit jaar deze stap gemaakt kan worden. Het zal niet zoals vorig jaar P5 (in het constructeurskampioenschap, red.) worden. Het zal even duren om die achterstand in te halen."

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer