Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Kevin Magnussen

"Zie de beruchte Nordschleife graag terugkeren op de F1-kalender"

Magnussen staat bekend als een van de Formule 1-coureurs die het minst geeft om veiligheid. Hij zou het dan ook geen slecht idee vinden om de Formule 1 zien terug te keren op de beruchte Nordschleifde van de Nürburgring.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Tussen het jaar 1951 en 1976 werden er 21 Formule 1-Grands Prix van Duitsland verreden op de Nordschleife, wat deel uit maakt van de Nürburgring. Het circuit was niet alleen berucht om zijn lengte (20,8 kilometer), maar ook om het gevaar wat overal loerde.

In die 21 Grands Prix-jaren overleden er 5 coureurs op het circuit wat destijds de bijnaam 'De Groene Hel' had gekregen en raakten er talloze anderen gewond. Het bekendste ongeval is uiteraard de verschrikkelijke crash van Niki Lauda, die in 1976 bijna het leven liet op het Duitse heuvelcircuit.

Vanwege de veiligheid werd de Nordschleifde na 1976 door de Formule 1 verlaten en werd er een nieuw, veiliger GP-circuit gebouwd naast de beruchte Nordschleife, waar de Formule 1 sinds 1984, 23 Grands Prix heeft verreden. De laatste keer dat de Formule 1 daar reed, was in 2013.

Met de veiligheidsstandaarden van nu, denkt Haas-coureur Kevin Magnussen dat een terugkeer op de levensgevaarlijke Nordschleife echter geen slecht idee zou zijn: "De Formule 1- in de jaren '70 is mijn favoriete tijdperk uit de geschiedenis van de sport. Alles wat toen nog nieuw, nog vers. Voor de coureurs was het toen veel zwaarder dan dat het nu voor ons is", zo vertelt de Deen in gesprek met Auto Motor und Sport.

"Vandaag de dag is alles perfect geregeld en draait alles om veiligheid. Ik zeg niet dat dat een slechte ontwikkeling is, maar het heeft ook negatieve gevolgen. Vanwege de hoge veiligheidseisen zijn sommige prachtige circuits, zoals de Nordschleife, van de Formule 1-kalender verdwenen. Ik zou het geweldig vinden als de Formule 1 daar zou terugkeren", aldus Magnussen.

4 reacties