Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2019

Zieke Russell laat mediapraatje voor GP Azerbeidzjan schieten

Niet twintig, maar negentien Formule 1-coureurs waren donderdag aanwezig op het Baku City Circuit in Azerbeidzjan voor de fan- en mediadag aldaar. Williams-coureur George Russell moest verstek laten gaan. Het 21-jarige talent, dat onder contract staat bij Mercedes, voelde zich in de afgelopen dagen niet goed.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

Russell, die in de eerste drie Grands Prix van het jaar telkens sneller was in zowel kwalificatie als race dan zijn meer ervaren teammaat Robert Kubica, is volgens het team van Williams al enkele dagen onwel. De renstal, die onder leiding staat van Claire Williams, verwacht dat de jonge Brit echter 'gewoon' plaats kan nemen tijdens de eerste vrije training.

Mocht Russell zich toch te ziek voelen, dan kan Williams tijdens de vrije trainingen besluiten een andere coureur in te zetten. Pas na de kwalificatie mag er niet meer geruild worden. Een voorbeeld is de ziekte van Felipe Massa, een kleine twee jaar geleden in Hongarije. De Braziliaan moest na de derde vrije training, de oefensessie van zaterdagochtend, uitstappen. Williams-testrijder Paul di Resta nam destijds vanaf de kwalificatie zijn plek over.

Williams zit overigens in de penarie, mocht Russell daadwerkelijk uitvallen. Reserverijder Nicholas Latifi heeft niet voldoende licentiepunten en mag dus niet in actie komen tijdens een race - de Canadese Formule 2-coureur heeft bovendien verplichtingen in zijn 'eigen' kampioenschap, waarin hij een tweede plek in de tussenstand bezet.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan