Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Ziggo bevestigt: Formule 1 verhuist naar andere zender

Het nieuws hing al in de lucht, alleen de officiële bevestiging liet nog op zich wachten. Ziggo heeft dat nu gedaan: de Formule 1 zal de zender vanaf volgend jaar verlaten.

Bahrein 2021 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

In 2013 begon Sport 1 met het uitzenden van de Formule 1. Daarna ging het de samenwerking aan met Ziggo, waaruit de zender Ziggo Sport voortkwam. Sindsdien zijn alle Formule 1-races steevast te zien op de gratis sportzender inbegrepen bij een abonnement, maar vanaf 2022 komt daar verandering in. De Formule 1 is dan niet meer te zien bij de provider.

Eerder deze ochtend bevestigden meerdere bronnen het al aan RacingNews365, maar nu is het officieel. Ziggo verliest vanaf 2022 de uitzendrechten voor de Formule 1. Op social media laat de zender dat weten. "Vanaf 2022 zal Formule 1 helaas verhuizen naar een andere zender. Wij hebben dan 9 jaar met veel plezier en trots de Formule 1 uitgezonden!"

De prijzen van de uitzendrechten zijn door de jaren heen enorm gestegen. Zo erg dat de zender niet meer op kon bieden tegen de andere partijen, zo verklaart Ziggo. "In die negen jaren zijn det tarieven voor de uitzendrechten zo sterk gegroeid dat het voor ons helaas niet mogelijk was om de Formule 1 te behouden", zo luidt het statement.

Naar verluidt heeft Nordic Entertainment Group een bedrag tussen de 30 en 32 miljoen euro per jaar geboden voor de exclusieve F1-rechten. Dat bod was aanzienlijk hoger dan dat van Ziggo. Ook RTL deed een gooi, maar ook zij boden lager dan de winnende partij. RacingNews365 heeft begrepen dat de Formule 1 donderdag officieel bekend maakt welke partij in de periode 2022 - 2024 de uitzendrechten krijgt voor de koningsklasse van de autosport.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco