Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Zit Lawson volgend jaar in een AlphaTauri? "Er is gewoon nog een kans"

De rijdersline-up is van AlphaTauri is voor volgend seizoen nog altijd niet geheel bevestigd. En nu Liam Lawson de kans heeft om te laten zien wat hij kan in de Formule 1, is het nog maar de vraag wie er volgend jaar voor AlphaTauri rijdt.

Lawson Singapore Friday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De overwinningsreeks van Red Bull en Max Verstappen kwam ten einde in Singapore met een overwinning van Carlos Sainz. De Formule 1-fan werd getrakteerd met een podium van drie verschillende merken (geen Red Bull), en op het laatste moment was het George Russell die zelf een podiumplek weggooide, waar zijn teamgenoot Lewis Hamilton dan weer van profiteerde. Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen kwam niet verder dan P5 en zijn teamgenoot Sergio Perez klasseerde als achtste. Kortom, het RacingNews365-podcastpanel heeft weer meer dan genoeg na te bespreken na de Grand Prix van Singapore.

Een andere uitblinker, nog niet hierboven genoemd, is natuurlijk Liam Lawson, de invalcoureur van AlphaTauri. De Kiwi maakte in Zandvoort zijn debuut nadat Daniel Ricciardo zijn hard brak, en maakte gelijk een zware race mee, met verschillende weersomstandigheden. Deze race reed hij uit op de 13e positie, buiten de punten, al zou je kunnen beargumenteren dat de Grand Prix van Nederland '23 uitrijden al een uitdaging op zichzelf was. In Italië viel Lawson met een P11 net buiten de punten, en nu heeft hij in zijn derde Formule 1 race, terwijl zijn teamgenoot Yuki Tsunoda uitviel, zijn eerste punten gehaald met een negende plek in Singapore.

Het RacingNews-podcastpanel, bestaande uit coureur Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk, hebben kunnen wel genieten van de acties van Lawson tijdens de GP van Singapore. Op de vraag of Lawson ervoor gezorgd heeft dat Verstappen uiteindelijk P5 werd en niet P4, zegt Coronel het volgende: "Hij was in ieder geval heftig aan het verdedigen. Dat zijn van die dingen waarbij je wil laten zien dat je autocoureur bent. En dat je thuishoort in de Formule 1."

"Je wil je gelijk meten met de allergrootste", zo gaat de coureur verder. "Maar van te voren had Liam Lawson al kunnen weten dat Max hem redelijk makkelijk zou kunnen inhalen. Al heeft het Max wel wat tijd gekost, dat klopt. Maar Max zat achter Charles Leclerc, en hij had er dan ook nog voorbij gemoeten. Het zijn wel van die 'als als als'-dingen, maar ik vond het apart om te zien hoe hij zich aan het verweren was. Ik dacht: 'laat hem gaan en verlies zo min mogelijk tijd'. Maar hij reed al in niemandsland, dus hij had ook niets te verliezen en dacht 'dan ga ik maar een beetje stoeien, anders rijd ik ook alleen maar in mijn eentje'."

"Ik vind oprecht dat Lawson het ontzettend goed gedaan heeft", is Ruud van mening. "Hij stapt in zonder gedegen voorbereiding, heeft nu gewoon punten gepakt op een heel moeilijk en uitdagend circuit. En dan wordt je gewoon negende. Ik vind dat wel knap. En ik houd van die ballen die hij toont door wel te verdedigen en het wel te doen. Dus hij heeft mij heel erg positief verrast, dus een applausje voor die jongen."

En er is naar verluidt nog altijd een stoeltje beschikbaar bij AlphaTauri: "Ricciardo gaat waarschijnlijk volgend jaar gewoon rijden", zo gaat hij verder. "Hij zou een contract van anderhalf seizoen hebben getekend. Alleen Yuki Tsunoda, daar is schijnbaar dus toch iets mee aan de hand want het is nog niet definitief dat hij daar volgend jaar rijdt."

"Heel vreemd", vindt Tom. "Er zijn nog wel wat geruchten en verhalen, en de link met Honda is er niet meer, dus er is gewoon nog een kans dat Lawson daar straks rijdt", zo benoemt Dimmers.

Benieuwd hoe deze discussie afloopt? Beluister hieronder de RN365-podcast!

Ook interessant:

Verstappen en Red Bul zullen direct hard terugslaan

Is de Red Bull-dominantie ten einde na de Grand Prix van Singapore? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk denken dat het team volgend weekend in Japan er gewoon weer bijzit. Beluister hieronder een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"