Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Zo bereidt Verstappen zich voor op het nieuwe seizoen: meters maken in de Red Bull-simulator

Zijn vakantie heeft Max Verstappen alweer achter de rug. Vanaf nu wacht hem een intensieve voorbereiding op het nieuwe Formule 1-seizoen. Maar wat doet de Red Bull-coureur in de periode tot aan de wintertest?

Op 19 februari begint het officiële Formule 1-testseizoen met de eerste testdag op het circuit van Barcelona. Max Verstappen zal waarschijnlijk voor deze test nog een shakedown afwerken in de nieuwe RB16. De meeste uren zal hij voor die tijd doorbrengen in de simulator van Red Bull op de fabriek in Milton Keynes. Daar heeft Verstappen de beschikking over een van de beste F1-simulatoren, zo niet de beste, van het veld.

De coureur neemt plaats in de cockpit van de simulator en aan de hand van computerdata, zowel van het chassis van de RB16 alsmede de nieuwe Honda-motor, wordt er een waarheidsgetrouwe simulatie uitgevoerd op diverse circuits. De dagen in de simulator geven Verstappen de kans om te wennen aan de RB16, plus het team de gelegenheid om zaken te testen qua afstelling. Natuurlijk, het blijft een simulator, maar de kwaliteit hiervan is zo goed dat de teams zich op deze manier perfect voor kunnen bereiden op de wintertests.

Ook gedurende het seizoen wordt de simulator veelvuldig gebruikt, waarbij er tijdens de GP-weekend zelfs een coureur plaatsneemt om de data die afkomstig is van het circuit en de feedback van de rijders met het team te analyseren en te testen, om zo tot een betere afstelling te komen.

Naast het trainen in de simulator zal Max Verstappen ook veelvuldig in de sportschool te vinden zijn.

2 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen