Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Zo bracht Lewis Hamilton het schokkende nieuws aan Toto Wolff

Het feit dat Lewis Hamilton Mercedes na twaalf jaar gaat verlaten daalt inmiddels een beetje in. Voor teambaas Toto Wolff was het geen complete verrassing dat Hamilton naar Ferrari vertrekt, maar de timing is dat wel.

Toto-Wolff-Mercedes-F1-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1-wereld komt inmiddels een beetje bij van de aankondiging van Lewis Hamilton dat hij vanaf 2025 in het Ferrari-rood gaat rijden. Dat betekent dat ook het Mercedes-huwelijk tussen teambaas Toto Wolff en Hamilton tot een einde komt. Wolff laat in een speciale sessie met onder meer RacingNews365 weten hoe Hamilton het nieuws aan hem vertelde.

"Toen we vorig jaar het contract ondertekenden, hebben we gekozen voor de korte termijn. En dus komen deze gebeurtenissen niet als een verrassing, maar misschien wel de timing. We hebben samen koffie gedronken bij mij thuis in Oxford en daar vertelde hij me dat hij graag de kans wilde pakken om voor Ferrari te rijden in 2025", zo legt Wolff uit. "En dat was het eigenlijk, we spraken ongeveer een uur met elkaar."

"Maar de verrassing zat er vooral in dat ik de geruchten een paar dagen voor ons gesprek al hoorde. Maar ik wilde wachten op onze afspraak die we zouden hebben. Dat hadden we gepland op woensdagochtend en toen bracht hij het nieuws", aldus Wolff. "En overstappen naar Ferrari als het laatste (team, red.) van zijn carrière, ik kan die beslissing volgen."

Wolff vervolgt: "Hij kan heel recht door zee zijn, want ik ben ook recht door zee. Dus toen hij eenmaal zei: 'Dit is wat ik wil doen', heb ik niet geprobeerd om hem te overtuigen van het tegendeel. Het gaat daarna gewoon om vooruitkijken: wat doen we aan de communicatie, de timing en hoe beschermen we het team het beste om samen met onze twee coureurs succesvol te zijn zonder dat het te veel ongemakkelijk wordt?", zo sluit de teambaas van Mercedes af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak