Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zo brengen de Formule 1-coureurs de winter door

Na het bloedstollende seizoen van 2021 krijgen de Formule 1-coureurs een aantal weken rust om bij te komen. Wat hebben ze tot nu toe precies gedaan tijdens de winterstop? Hieronder een overzicht.

George Russell

Nadat hij cryptisch plaatste dat hij op 'verkenningstocht' ging, zagen we George Russell bij de Mercedes-fabriek in zijn nieuwe teamkleding. Vanaf dit jaar is de jonge Brit teamgenoot van Lewis Hamilton bij het Duitse topteam.

1480588767522177028

In all honesty, we're a massive fan of this. pic.twitter.com/Qy5pZA58hM — Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) January 10, 2022

Sergio Perez

Red Bull-rijder Sergio Perez is tijdens de winterstop nauwelijks actief geweest op sociale media, maar postte wel iets om bij te dragen aan het vaccinatieprogramma tegen het coronavirus.

1479930057250512897

Por mi, por ti y por todos! #vacunarsesalvavidas pic.twitter.com/oY4vwwMjyY — Sergio Pérez (@SChecoPerez) January 8, 2022

Carlos Sainz

Terwijl zijn vader uitkwam in de Extreme E, om vervolgens naar Saoedi-Arabië af te reizen voor de Dakar Rally, geniet Carlos Sainz van de zon. De Ferrari-coureur is aan het opladen voor het komende F1-seizoen.

1479408124167659522

Starting the holidays vs ending the holidays - #Carlossainz pic.twitter.com/ZvbOcaCnaS — Carlos Sainz (@Carlossainz55) January 7, 2022

Charles Leclerc

De teamgenoot van Sainz, Charles Leclerc, is met een aantal vrienden afgereisd naar Mexico voor een sportieve en avontuurlijke vakantie.

CYHV_51rf1p

View this post on Instagram A post shared by Charles Leclerc (@charles_leclerc)

CYW5NM5rNFV

View this post on Instagram A post shared by Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Lando Norris

Lando Norris spendeert zijn winterstop in Dubai, samen met zijn nieuwe vriendin. De McLaren-coureur deelt een aantal foto's vanuit de woestijn, waar ze met buggy's aan het scheuren zijn.

CYT-6EdM0Lc

View this post on Instagram A post shared by Lando Norris (@landonorris)

Daniel Ricciardo

Na een quarantaine van twee weken kon Daniel Ricciardo na twee jaar eindelijk weer bij familie en vrienden in Australië zijn. Het land heeft zeer strenge coronamaatregelen bij binnenkomst, waardoor het de afgelopen maanden niet mogelijk was om naar Australië te reizen.

CXyM2UCFCFv

View this post on Instagram A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

CYU08GkhlB1

View this post on Instagram A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Fernando Alonso

Fernando Alonso heeft niet laten weten waar hij zijn winterstop spendeert, maar deelt een foto vanuit zijn privéjet boven een bergachtig landschap.

CYYtOXUNINQ

View this post on Instagram A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Esteban Ocon

Esteban Ocon heeft voor Alpine een promotievideo opgenomen met de Franse politie (Gendarmerie Nationale), wat nog voor enige ophef zorgde.

1477294204745355270

They gave me the title of chief driving officer Starting the year right @Gendarmerie enjoy ! Happy 2022 everyone ! #EO31 @alpinecars pic.twitter.com/jwMPxHZQ8r — Esteban Ocon (@OconEsteban) January 1, 2022

Pierre Gasly

Het seizoen kan niet vroeg genoeg beginnen voor Pierre Gasly. De AlphaTauri-coureur is afgereisd naar Californië voor een pre-season trainingskamp, maar neemt hier ook de tijd om een Supercross-evenement bij te wonen.

CYhPqS7PW-k

View this post on Instagram A post shared by PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly)

Yuki Tsunoda

Yuki Tsunoda is in 2021 verhuisd naar Italië om dichterbij de AlphaTauri-fabriek te wonen, maar heeft voor het eerst sinds de start van zijn eerste F1-seizoen de tijd om terug te reizen naar Japan voor vrienden en familie.

1480168150822010882

楽しかった🇯🇵 Spent a few days in Japan, going to miss these boys pic.twitter.com/e7XqH7xdS0 — 角田裕毅/Yuki Tsunoda (@yukitsunoda07) January 9, 2022

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas is net als Ricciardo naar Australië gevlogen. Hier spendeert de voormalig Mercedes-coureur tijd met zijn vriendin, wielrenster Tiffany Cromwell.

1479237617707364353

Putting in the miles #VB77 @tiffanycromwell pic.twitter.com/GTikwAKEV6 — Valtteri Bottas (@ValtteriBottas) January 6, 2022

1478548756786208769

pic.twitter.com/25BRpUHGW2 — Valtteri Bottas (@ValtteriBottas) January 5, 2022

Nicholas Latifi

Nicholas Latifi postte enige tijd terug nog een statement over de online haatreacties die hij kreeg na de Grand Prix van Abu Dhabi, maar deelt nu wat fijnere momenten tijdens zijn vakantie.

1480924974764470273

Had to be done! pic.twitter.com/LTnWULYYv4 — Nicholas Latifi (@NicholasLatifi) January 11, 2022

Mick Schumacher

Mick Schumacher deelt een foto van een winterwandeling nadat zijn eerste Formule 1-seizoen erop zit en hij geen rookie meer is.

CYgxAUfMM34

View this post on Instagram A post shared by Mick Schumacher (@mickschumacher)

Nikita Mazepin

Nikita Mazepin is vooral actief tijdens zijn winterstop. Geen strand voor de Russische coureur, maar een snowboard-avontuur in de bergen.

CYYsVPWtRtH

View this post on Instagram A post shared by NIKITA (@nikita_mazepin)

En wat doet Verstappen in de winter?

Nadat Max Verstappen de wereldtitel veroverde, bracht de Nederlander een bezoekje aan de Red Bull-fabriek om al het personeel te bedanken voor het kampioenschapsjaar. Na een korte stop in Parijs voor het FIA-prijzengala pakte hij het vliegtuig naar Brazilië. Hier genoot hij van de feestdagen samen met vriendin Kelly Piquet en haar familie. Later werden zij feestend gespot in Miami. Op de sociale mediakanalen van Lewis Hamilton is nog altijd geen activiteit geweest sinds de Grand Prix van Abu Dhabi. De Mercedes-coureur postte voor het laatst iets op 11 december, na de kwalificatie voorafgaand aan de slotrace. Slechts twee keer is de Brit in het openbaar gezien sinds de seizoensafsluiter. Hamilton werd in december geridderd in Groot-Brittannië, waarna er wat foto's werden gedeeld vanuit Windsor Castle. Ook was hij bij een release-party van The Weeknd, al probeerde hij hier niet in beeld te komen.

CYlou0PsrQ1

View this post on Instagram A post shared by KELLY PIQUET (@kellypiquet)

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami