© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Zo herken je Max Verstappen tijdens de F1-races in 2019

11 feb. 08:00 Ruud Dimmers 2 reacties
Max Verstappen mag dit seizoen dan gekozen hebben voor een compleet ander helmdesign, het grootste herkenningspunt voor fans is sinds de komst van de halo de T-cam geworden.

Met een witte helm voor Verstappen ten opzichte van de blauw-rode helm van Gasly lijkt er op het eerste oog al genoeg verschil aanwezig om de coureurs te herkennen. Maar, eenmaal in de bolides is slechts een fractie van de helm zichtbaar, doordat bij veel cameraposities de halo het zicht op de helm blokkeert.

Jaren geleden introduceerde de FIA een tweede methode om coureurs te onderscheiden, aangezien de helmdesigns van teamgenoten soms teveel op elkaar leken. Op de T-cam, boven de airbox, wordt voor één van de twee coureurs een gele sticker aangebracht. Bij Red Bull reed Verstappen altijd met de gele camera. Ondanks de komst van Gasly bij het team blijft dit ook in 2019 ongewijzigd. Dus, mocht de helm niet goed genoeg zichtbaar zijn, dan geeft de gele camera een extra herkenningspunt.

Vanzelfsprekend rijdt Verstappen het komende seizoen ook met startnummer 33 en afkorting VER. Gasly rijdt met nummer 10 en de afkorting GAS. De startnummers zijn te vinden op de neus en engine cover van de auto.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen