Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zo herken je Max Verstappen tijdens de F1-races in 2019

Max Verstappen mag dit seizoen dan gekozen hebben voor een compleet ander helmdesign, het grootste herkenningspunt voor fans is sinds de komst van de halo de T-cam geworden.

Met een witte helm voor Verstappen ten opzichte van de blauw-rode helm van Gasly lijkt er op het eerste oog al genoeg verschil aanwezig om de coureurs te herkennen. Maar, eenmaal in de bolides is slechts een fractie van de helm zichtbaar, doordat bij veel cameraposities de halo het zicht op de helm blokkeert.

Jaren geleden introduceerde de FIA een tweede methode om coureurs te onderscheiden, aangezien de helmdesigns van teamgenoten soms teveel op elkaar leken. Op de T-cam, boven de airbox, wordt voor één van de twee coureurs een gele sticker aangebracht. Bij Red Bull reed Verstappen altijd met de gele camera. Ondanks de komst van Gasly bij het team blijft dit ook in 2019 ongewijzigd. Dus, mocht de helm niet goed genoeg zichtbaar zijn, dan geeft de gele camera een extra herkenningspunt. Vanzelfsprekend rijdt Verstappen het komende seizoen ook met startnummer 33 en afkorting VER. Gasly rijdt met nummer 10 en de afkorting GAS. De startnummers zijn te vinden op de neus en engine cover van de auto.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi