© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Zo kan Max Verstappen de derde positie in het WK veroveren

21 nov. 2018 11:33 Ruud Dimmers 9 reacties
Max Verstappen is bezig aan zijn beste seizoen in de Formule 1. De Red Bull-coureur heeft, ondanks een moeizame start van het seizoen, nog altijd zicht op de derde plaats in het WK.

Met nog één race te gaan bezet Kimi Raikkonen de derde positie. De Fin heeft 251 punten, veertien meer dan zijn landgenoot Valtteri Bottas en zeventien meer dan Max Verstappen. Met nog vijfentwintig te vergeven punten is er nog van alles mogelijk in Abu Dhabi.

Raikkonen heeft de beste papieren in handen om de derde plaats te behouden. Een vierde plaats is voor hem altijd voldoende om 'het brons' te veroveren, ongeacht de resultaten van Bottas en Verstappen.

Mercedes-coureur Bottas won vorig jaar de race en heeft ook in deze editie minimaal een podiumplaats nodig. Als Bottas wint mag Raikkonen niet hoger finishen dan de vijfde positie. Wordt Bottas tweede dan mag de Ferrari-coureur niet hoger finishen dan de negende positie.

Maar, wint Max Verstappen de race dan gaat dit feestje voor de Finnen niet door. De Nederlander heeft een eerste of tweede plaats nodig om Raikkonen te verdringen van de derde positie. Bij een zege van Verstappen mag 'the iceman' maximaal als zesde over de meet komen. De coureurs komen dan in punten gelijk, maar de Red Bull-coureur heeft dan drie zeges tegenover een voor Raikkonen.

Wordt Verstappen tweede dan heeft hij een klein wonder nodig, want Raikkonen mag dan niet hoger finishen dan tiende. Het passeren van Bottas in het WK is een stuk eenvoudiger: finish voor Bottas en pak een podiumplaats.

De Red Bull-coureur hecht op dit moment niet al teveel waarde aan een derde positie in het WK, maar zal daar op een later moment wellicht anders over denken. Zowel financieel als qua publiciteit en voor de 'geschiedenisboeken' is een derde plaats wel degelijk van waarde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen