Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zo komen Max Verstappen en collega's hun F1-loze zaterdag door

Het komt niet vaak voor dat Formule 1-coureurs tijdens een Grand Prix-weekend plots een vrije dag hebben, maar dit weekend is dat in Japan wel het geval. Hoe zijn Max Verstappen en zijn collega's van plan om deze vrije dag te spenderen? We zochten het uit.

Het zal voor veel coureurs een nieuwe gewaarwording zijn: een vrije dag tijdens een raceweekend. Deze kan natuurlijk op meerdere manieren worden doorgebracht. Max Verstappen is een fervent gamer, die op zaterdag waarschijnlijk samen met zijn generatiegenoten in het hotel achterblijft en een PlayStation tevoorschijn tovert. "Gelukkig heb ik die meegenomen", zo liet de Nederlander optekenen na afloop van de vrije trainingen. "Dus ik zal zeker een paar games spelen." Tijdens de persconferentie in aanloop naar de Grand prix van Japan werd al snel duidelijk dat Carlos Sainz wel oren had naar een potje FIFA met zijn Nederlandse concurrent: "Kom maar op, Max, als je klaar bent om te verliezen." Ook Pierre Gasly hoopt zich te kunnen mengen in de virtuele voetbalstrijd: "Het devies is om in het hotel te blijven, dus waarschijnlijk zal ik in de spa te vinden zijn, of FIFA met Max, Carlos en Lando. Ik heb mijn PlayStation ook meegenomen, dus we zouden een mooi toernooi op kunnen zetten ." De 'oudere' generatie geeft aan andere plannen te hebben. Zo overweegt Lewis Hamilton om te gaan protesteren tegen het slachten van dolfijnen. Sergio Perez zal het tijdens zijn vrije dag voornamelijk bij 'Netflix en chill' houden, Romain Grosjean gaat een modelauto in elkaar zetten en Sebastian Vettel wil simpelweg relaxen en indoor sporten. Daniel Ricciardo kon het uiteraard niet laten om te grappen en te grollen over de ontstane situatie: "Waarschijnlijk zal het internet het niet doen door de tyfoon, dus wij millennials zullen ten einde raad zijn. We gaan een lastige zaterdag tegemoet", aldus de Australiër.

B3gppCahGRX

Dit bericht bekijken op Instagram Most competitive Saturday we’ve had in years 😅🎮⚽️ Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op 12 Okt 2019 om 12:42 (PDT)

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'