Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Zo volg je de Formule 1-wintertestdagen in 2020 live

Na een lange periode van Formule 1-loze weken, beginnen deze week de Formule 1-testdagen in Barcelona. Deze kan je via RacingNews365 live volgen!

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De komende twee weken zullen we (als het goed is) weer tien verschillende Formule 1-motoren horen brullen. Alles wat je moeten weten over het waar, wanneer en hoe, zet RacingNews365 voor je op een rijtje.

Waar vinden de testdagen plaats?

De testdagen vinden dit jaar, net zoals de voorgaande jaren plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Waarom dit circuit? Ten eerste bevindt het circuit zich in Europa, de bakermat van de Formule 1. Vrijwel alle teams zijn gevestigd op ons eigen continent. Zelfs Haas, waarvan het hoofdkantoor zich in de Verenigde Staten bevindt, heeft ook op het Europese vasteland een fabriek staan.

Ten tweede is Spanje eveneens een prima locatie vanwege het weer. Daar waar er in de noordelijkere Europese landen halverwege februari nog met winterjassen aan wordt rondgelopen, zo kunnen die in Barcelona gedurende de testweken meestal al worden ingewisseld voor een minder dikke voorjaarsjas.

Tot slot is het Circuit de Barcelona-Catalunya een veelzijdig circuit, waarop de teams veel verschillende dingen uit kunnen testen. Het circuit beschikt over een ellenlang recht stuk, maar ook over verschillende bochtencombinaties, met lange, snelle doordraaiers, maar ook scherpere, langzamere bochten.

Wanneer vinden de wintertests plaats?

Door de jaren heen zijn de regels omtrent het testen meermaals veranderd. Ook in aanloop naar het 2020-seizoen zijn er wijzigingen doorgevoerd. Omdat de kalender werd uitgebreid naar 22 races, is er een streep gezet door de testdagen tijdens het seizoen en bovendien zijn de testdagen in Barcelona teruggebracht van acht naar zes dagen.

Wat niet veranderd is, is dat de testdagen verdeeld zijn over twee weken. De eerste drie testdagen vinden plaats van woensdag 19 tot en met vrijdag 21 februari, en de laatste drie testdagen vinden een week later plaats, van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 februari. Het is dus nóg belangrijk om elke seconde van de testdagen zo goed mogelijk te benutten.

Elke testdag begint om 09:00 uur 's ochtends en duurt tot 18:00 uur in de avond. Elke testdag kent een ochtend- en een middagsessie. De ochtendsessie duurt van 09:00 tot 13:00 uur en na een lunchpauze wordt een dag afgesloten met de middagsessie, die duurt van 14:00 tot 18:00.

Tekst gaat verder onder de foto
.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Hoe volg ik de F1-wintertestdagen live?

Vanzelfsprekend via RacingNews365. Elke dag houden we vanaf het circuit nabij Barcelona, waar we elke testdag aanwezig zullen zijn, een liveblog bij met livetiming die je via onze site kan volgen. Op die manier ben je altijd op de hoogte van betrouwbaar nieuws en geniet je van exclusieve content direct vanaf het circuit.

De tweede optie is om een abonnement op F1 TV Pro aan te schaffen, waardoor je via de Formule 1 F1 TV Pro-app de livebeelden van de testdagen kan kijken.

Hoe mis ik niets van Max Verstappen?

Tijdens de testdagen zal Max Verstappen waarschijnlijk drie van de zes dagen achter het stuur van zijn Red Bull RB16 kruipen. RacingNews365 doet natuurlijk live verslag van zijn ontwikkelingen op de baan en na afloop van de testdagen staan wij met de microfoon klaar tijdens het persmoment van Verstappen in Barcelona. Op die manier heb jij betrouwbare informatie direct uit eigen hand op je scherm.

14 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem