Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zo wil Ferrari de dominerende Verstappen verslaan: "Red Bull doet niets speciaals"

Daar waar Max Verstappen en Red Bull domineren, zo heeft Ferrari het heel lastig. Toch denkt teambaas Fred Vasseur te weten hoe zijn team de dominantie van de Nederlander en zijn team kan doorbreken.

Drie podiumplaatsen, dat is alles wat Ferrari dit jaar tot dusverre qua prestaties kan overleggen. Red Bull, vorig jaar aan het begin van het nieuwe regeltijdperk nog de grote concurrent, loopt ondertussen met de tweede titel op een rij weg. Net als Max Verstappen, op wie de laatste maanden geen maat staat. In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt Fred Vasseur gevraagd naar zijn visie voor Ferrari. Hoe gaat hij ervoor zorgen dat de Italianen weer successen kennen en titels winnen? Volgens hem is het simpel. Op elk vlak moet het beter, want Red Bull doet ook niets magisch. Zij zijn gewoon op elk vlak heel goed. "Het is niet per se dat er iets mist in een team als je niet wint en als je wint is het niet per se zo dat je iets speciaals doet", zo trapt de Fransman af. "Ik ben er van overtuigd dat Red Bull geen magic bullet heeft. Misschien dat Max het mega doet, maar Red Bull domineert en zorgt ervoor dat Max zich in een positie bevindt om goed werk te kunnen leveren."

Zodra je zegt dat het goed genoeg is, dan ben je 'dood'

Fred Vasseur

Vasseur denkt dat het vooral met de instelling heeft te maken en dat er niet per se enorme wijzigingen nodig zijn bij de Scuderia. "Ik weet dan ook niet zeker of we veel moeten veranderen. Op elk mogelijk vlak, op elke afdeling, moeten we gewoon beter." Want Red Bull is net dat kleine beetje beter op vele, zo niet alle, vlakken. "Als we twee of drie tienden missen ten opzichte van Red Bull, dan komt dat denk ik eerder door tien keer twee à drie honderdste van een seconde die we op bepaalde vlakken tekort komen ten opzichte van hen, dan twee à drie tienden op één gebied." "Dat betekent dat het meer een kwestie is van mentaliteit", vervolgt de Ferrari-teambaas, die toch benadrukt dat er op bepaalde vlakken wel wat versterkingen welkom zijn. "We moeten meer personeel aannemen, want op sommige afdelingen zijn we misschien wat kwetsbaar. Dat doen we dan ook en we versterken onszelf op enkele gebieden, maar dat is een doorlopend proces." Toch blijft hij erbij dat ingrijpende wijzigingen niet nodig zijn, maar wel waakt Vasseur voor zelfgenoegzaamheid. "Ik wil niet zeggen dat er iets mist bij Ferrari. Daar ben ik echt van overtuigd. De teamspirit is er, de passie is er, het budget is er, de faciliteiten zijn oke. Die kunnen altijd beter en sommige teams klagen daarover, maar als je denkt dat je op het maximale niveau zit, dan ben je 'dood'." "Elk weekend opnieuw moet je op elk vlak beter", zo hamert hij. "Dat is de mindset en in die richting wil ik het team ook pushen. Je moet altijd streven naar verbetering. Zodra je zegt dat het goed genoeg is, dan ben je 'dood'."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel