© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Zoek gereden Ricciardo: "Verstappen heeft zich enorm verbeterd"

06 okt. 2018 07:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo scoorde in de eerste twee seizoenen bij Red Bull meer WK-punten, maar de Australiër krijgt er dit seizoen flink van langs van Max Verstappen.

De cijfers voor Ricciardo zijn duidelijk: Slechts drie keer dit seizoen kwalificeerde hij zichzelf voor Verstappen, waarvan de laatste keer eind mei was bij de GP van Monaco. Een kwalificatie die Verstappen moest laten schieten vanwege een crash in de derde training. Sinds die Grand Prix heeft de Nederlander 123 punten gescoord, ten opzichte van 62 voor Ricciardo.

De Australiër is erg realistisch in zijn zoektocht naar antwoord. Natuurlijk kende Ricciardo de nodige pech tijdens diverse races, maar het is met name de ontwikkeling van Verstappen die zorgt dat hij achter hem rijdt.

"Ik wil niets afdoen aan de prestaties van Max, want hij is erg snel en presteert uitstekend, maar het is niet zo dat ik balend naar de telemetrie kijk en zeg: verdomme, in deze bocht toonde hij veel meer moed dan ik."

"Ik probeer om pro-actiever te zijn met de setup, maar heb het gevoel dat we de auto soms te laat begrijpen. We zijn nog altijd lerende, maar Max gaat daar beter mee om dank ik.

"Ook al zou het seizoen vandaag eindigen dan bewaar ik nog altijd mooie herinneringen aan dit seizoen. Op sommige vlakken heb ik mijzelf nog verbeterd, maar ik kon het volledige potentieel niet benutten. Mogelijk is Max ook gewoon een heel stuk beter geworden", klinkt het eerlijk uit de mond van Ricciardo.

In Japan hoopt Daniel-san voor het eerst sinds de Grand Prix van Monaco weer een podiumplaats te veroveren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen