Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zoek gereden Ricciardo: "Verstappen heeft zich enorm verbeterd"

Daniel Ricciardo scoorde in de eerste twee seizoenen bij Red Bull meer WK-punten, maar de Australiër krijgt er dit seizoen flink van langs van Max Verstappen.

De cijfers voor Ricciardo zijn duidelijk: Slechts drie keer dit seizoen kwalificeerde hij zichzelf voor Verstappen, waarvan de laatste keer eind mei was bij de GP van Monaco. Een kwalificatie die Verstappen moest laten schieten vanwege een crash in de derde training. Sinds die Grand Prix heeft de Nederlander 123 punten gescoord, ten opzichte van 62 voor Ricciardo.

De Australiër is erg realistisch in zijn zoektocht naar antwoord. Natuurlijk kende Ricciardo de nodige pech tijdens diverse races, maar het is met name de ontwikkeling van Verstappen die zorgt dat hij achter hem rijdt. "Ik wil niets afdoen aan de prestaties van Max, want hij is erg snel en presteert uitstekend, maar het is niet zo dat ik balend naar de telemetrie kijk en zeg: verdomme, in deze bocht toonde hij veel meer moed dan ik." "Ik probeer om pro-actiever te zijn met de setup, maar heb het gevoel dat we de auto soms te laat begrijpen. We zijn nog altijd lerende, maar Max gaat daar beter mee om dank ik. "Ook al zou het seizoen vandaag eindigen dan bewaar ik nog altijd mooie herinneringen aan dit seizoen. Op sommige vlakken heb ik mijzelf nog verbeterd, maar ik kon het volledige potentieel niet benutten. Mogelijk is Max ook gewoon een heel stuk beter geworden", klinkt het eerlijk uit de mond van Ricciardo. In Japan hoopt Daniel-san voor het eerst sinds de Grand Prix van Monaco weer een podiumplaats te veroveren.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"