© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Zomerrapport Mercedes: 'Verslapping wordt direct afgestraft'

17 aug. 2017 07:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het was even wennen voor Mercedes toen het voor het eerst in vier seizoenen niet met de zege aan de haal ging bij de GP van Australië. De Duitse gigant moest na drie seizoenen van dominantie flink in de achtervolging in 2017.

Mercedes voor het eerst in jaren in de achtervolging

Mercedes was de torenhoge favoriet voor de beide wereldtitels in 2017. Lewis Hamilton zou het wel even gaan doen voor het Duitse team en Valtteri Bottas was aangetrokken als tweede viool. Het seizoen ontpopte zich tot dusver anders voor de Duitsers. Niet alleen is Hamilton niet dominant, Bottas laat zien dat hij echt wel een potje kan sturen.

© Mercedes AMG F1

De hoogtepunten

Met zes zeges in elf wedstrijden is Mercedes nog altijd het beste team. De W08 beschikt nog altijd over de krachtigste motor en zodra we aankomen op de (semi) snelle circuits profiteren Hamilton en Bottas. Op dat terrein is Mercedes onverslaanbaar. 

Het team beschikt over een beter rijdersduo dan concurrent Ferrari waardoor het ook aan de leiding gaat in het WK. Hamilton en Bottas lieten wel wat steekjes vallen, maar waren regelmatiger dan Kimi Raikkonen bij Ferrari. Dat geeft uiteindelijk de doorslag bij de constructeurs. Bij de coureurs heeft het team alles nog in eigen hand en we moeten niet vreemd opkijken als Hamilton de leiding in het WK overneemt op Monza... de thuisbasis van Ferrari.

De dieptepunten

Mensen die een hekel hebben aan teamorders wijzen altijd naar Ferrari. Het is dit jaar Mercedes dat geen enkele moeite doet om te verbloemen dat er maar een coureur telt binnen het team: Lewis Hamilton. Al in zijn derde race moest Bottas ruim baan maken voor Lewis. 

Des te leuker vinden wij het dan dat diezelfde Bottas nog zo dicht bij zijn kopman staat, ondanks dat hij 15 punten verloor met een uitvalbeurt in Spanje. In Hongarije draafde Mercedes veel te ver door met de teamorders. Hamilton mocht voorbij aan zijn teamgenoot om zo Raikkonen aan te vallen. Toen dat niet lukte kreeg Bottas zijn plaats weer terug. Het kon bij de fans in Hongarije op weinig sympathie rekenen. Spreek uit dat Bottas tweede viool is, of laat de mannen vrij om te racen. Dit soort theater heeft de sport niets aan.

Mercedes liet zich deze winter iets teveel in een winterslaap sukkelen. De W08 was te zwaar, had problemen met de banden en worstelde de eerste races met de set-up. 

Oordeel

Voor de fans is het fantastisch dat Mercedes dit jaar eindelijk moet knokken voor de zeges en de titel. Het team is wat ons betreft nog altijd de grote favoriet. Van ons mag Bottas wel wat brutaler worden en fouten of mindere dagen van Hamilton gewoon afstraffen. Hij doet zichzelf flink tekort door als tweede rijder zo vakkundig aan de kant te gaan. Als de Fin zijn ballen toont en nog wat extra's heeft wordt hij plots een serieuze titelkandidaat.

Cijfer 9,0

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen