Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 GP Nederland

"Zonder Max Verstappen zou Nederlandse Grand Prix ook geweldig zijn"

De terugkeer van de Grand Prix van Nederland naar Circuit Zandvoort wordt voor een groot deel toegeschreven aan de prestaties van Max Verstappen. Volgens F1-presentator Will Buxton is dat niet het belangrijkste argument om terug te keren naar de kustplaats.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Chris Schotanus, Essay Produkties.

"Ik ben nog nooit in Zandvoort geweest - of heet het nou Amsterdam Beach?", glimlacht Will Buxton in gesprek met RacingNews365. "Ik heb er altijd al heen gewild en kan echt niet wachten. Het is een van de geweldige Europese circuits met mythologie en historie. De naam alleen al is bijzonder!"

Volgens de presentator van de videobeelden die Formule 1 maakt, heeft zijn enthousiasme zeker niet alleen te maken met het succes van Max Verstappen. Buxton: "Zelfs zonder Max Verstappen zou het geweldig zijn om weer naar Nederland te gaan. Ik weet nog voor dat ik voor het eerst naar de Spaanse Grand Prix ging in 2004 en er overal Nederlandse fans op de camping stonden. Dat zie je overal in Europa. Of er nou een Nederlandse coureur rijdt of niet, de sfeer in Zandvoort zal altijd even geweldig zijn. Daarom is het een fantastisch idee."

Pessimistische uitspraken over de vermeende beperkte mogelijkheden om in te halen op Circuit Zandvoort, slaat het F1-gezicht graag direct neer.

"We kunnen nu nog onmogelijk zeggen hoe goed de race zal zijn, en of dat in 2021 zal veranderen met de nieuwe technische regels. Dat weet niemand. Laten we vooral blij zijn dat we teruggaan naar Zandvoort en Nederland. En als er al problemen opduiken, laten we dat dán maar zien in plaats van er nu moeilijk over te doen."

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP van Nederland nieuws

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Nederland vind je hier

0 reacties

    Exclusief Mick Schumacher: “Verstappen en Norris zijn nog van ander niveau”