Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zoon Niki Lauda: "Papa is een vechter"

Drievoudig Formule 1-wereldkampioen en Mercedes-adviseur Niki Laudi is nog altijd herstellende van zijn longtransplantatie die hij in augustus vorig jaar onderging. Hij staat er echter niet alleen voor, hij wordt geflankeerd door zijn zoons.

Het was rond de jaarwisseling dat de conditie van Niki Lauda plots verslechterde en hij opnieuw moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De Oostenrijker is nu een half jaar herstellende van zijn zware operatie en dat gaat met ups en downs, maar alleen is hij nooit.

In gesprek met het Italiaanse La Gazzetta dello Sport vertelt zoon Mathias Lauda dat vader Niki een taaie is in het gevecht dat hij nu voert: "Papa is een echter vechter. Hij heeft een sterk karakter en om weer in vorm te geraken ondergaat hij intensieve fysiotherapie. Daar gaat hij vol voor en we hopen hem dan ook snel weer volledig op de been te zien." Mathias Lauda is het laatste halfjaar vaak samen met zijn vader, met wie hij naar eigen zeggen een bijzondere band heeft: "We zijn heel close, hij is één van beste vrienden. Ons gezin is sowieso heel erg hecht. Als ik niet in Wenen ben, dan is mijn broer Lucas bij hem."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst