Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

'Achterstand Red Bull Powertrains duwt Verstappen richting Mercedes'

Zolang er geen duidelijkheid is over wie de opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes wordt, zullen de Max Verstappen-geruchten aan blijven houden. In de RacingNews365-podcast zien Ruud Dimmers en Tom Coronel nog een reden waarom het kamp-Verstappen aan Mercedes denkt.

Verstappen win Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanaf 2026 gelden er nieuwe reglementen in de Formule 1. Zo ook voor de motoren. Red Bull stopt vanaf dat seizoen met de succesvolle samenwerking met Honda en gaat vanaf 2026 rijden met de eigen Red Bull Powertrains-motoren, met hulp van Ford. Hoe goed die motor zal zijn, moet nog blijken.

De laatste keer dat de motorreglementen rigoureus op de schop gingen was in 2014. Hoe dat verliep weten we allemaal. Het was de start van het hybride-tijdperk en de dominantie van Mercedes en Lewis Hamilton. Dat weten ook F1-kenner Ruud Dimmers en coureur en analist Tom Coronel. In de RacingNews365-podcast bespreken ze de stand van zaken.

In de paddock zijn er volop geruchten dat de ontwikkeling van de nieuwe motor van Red Bull achterloopt op schema. Het voedt de speculaties dat Verstappen en zijn management steeds geïnteresseerder zijn in een overstap naar Mercedes.

"In 2026 komen er volledig nieuwe motoren en er zijn geruchten dat de nieuwe RBPT-motor niet zo goed is en het nog niet erg lang volhoudt op de testbank. Dat is wel zorgwekkend en natuurlijk een van de redenen waarom Toto Wolff steeds nadrukkelijker naar Max hengelt, die een escape in zijn contract heeft staan die gekoppeld is aan motorperformance", aldus Dimmers

"De vraag is of Max genoegen neemt met ene minder 2025 seizoen bij Mercedes. Maar de vorige keer dat er nieuwe motoren kwam, was de Mercedes-motor gewoon anderhalve seconde per ronde sneller. Zelfs Williams werd tweede met die motor!"

Dimmers vervolgt: "Ik ben toch wel wat bezorgd over de dingen die je hoort. De vraag is: gaat Max toch voor Mercedes waarbij hij dan weet dat 2025 een minder jaar is. Mercedes is natuurlijk een automerk met ontzettend veel kennis, die zijn dag en nacht bezig met hybride-technologie. Voor de auto's die ze hebben, voor de sportwagens die ze hebben. En Red Bull Powertrains heeft dat niet. Dat is gewoon een stuk minder daarin. Dat is wel mijn vrees en ik denk ook wel de vrees van bepaalde anderen...."

Coronel: "Niet bepaalde anderen, zeg maar gewoon het Verstappen-kamp. Die vinden dat toch een beetje eng. Dus die gaan ook gewoon verder kijken en helemaal na de mot die er geweest is. Nu hebben ze een koevoet tussen de deur zitten om toch gewoon eens eventjes te gaan shoppen. Dat is wat er aan de hand is."

Beluister hieronder de hele podcast.

Ook interessant:

De GP van China staat voor de deur en dat is al even geleden! Wat kunnen de coureurs verwachten en wat mogen we verwachten van Verstappen? Hij is immers geen voorstander van de sprintopzet, zeker in China niet.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez