Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Zorgkosten Michael Schumacher bedragen al meer dan 20 miljoen Pond'

Vandaag is het exact vier jaar geleden dat F1-legende Michael Schumacher zwaar ten val kwam tijdens een ski-ongeluk. De Duitser wordt sindsdien ondersteund door een team van medische specialisten.

Op 29 december 2013 ging het mis voor Michael Schumacher. De Duitser kwam ongelukkig ten val en landde daarbij met zijn hoofd op een steen. Het dragen van een ski-helm kon ernstig hersenletsel niet voorkomen. Na diverse operaties in het ziekenhuis van Grenoble en een maandenlang verblijf in het ziekenhuis van Lausanne werd Schumacher vervoerd naar zijn landgoed in Zwitserland. Daar wordt hij begeleidt door een team van medische specialisten. Volgens Duitse media bedragen de kosten voor de medische zorg 125.000 euro per week.

Volgens het Engelse Daily Star zouden de medische kosten van de behandelingen van Schumacher al hoger zijn dan 20 miljoen Pond. Daarbij worden de kosten van het ziekenhuisverblijf en bijbehorende operaties niet meegerekend. De kosten mogen dan torenhoog zijn, maar Michael Schumacher beschikt over een geschat vermogen van ongeveer 1 miljard euro. De familie houdt geloof in het herstel van de zevenvoudig wereldkampioen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"