Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Zóveel prijzen sleepten Verstappen en Red Bull in 2021 binnen

Max Verstappen heeft in 2021 naast de wereldbeker veel prijzen en bekers verzameld. Er valt een goede vitrinekast mee te vullen, vooral als de prijzen van Sergio Perez en Red Bull er ook bij worden gezet. Hieronder alle prijzen van Verstappen in het afgelopen F1-seizoen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

In Milton Keynes moet er wat ruimte worden gemaakt in de vitrines, want Max Verstappen en Sergio Perez nemen een vrachtwagenlading aan trofeeën mee naar de fabriek van Red Bull. Vooral de Nederlander won een prima aantal bekers. Van de 22 races stond hij 18 keer op het podium, allemaal op de eerste (10 keer) of tweede (8 keer) plaats. Ook per poleposition krijgen de Formule 1-coureurs een award toegereikt. Met tienmaal pole neemt de Nederlander dus 28 trofeeën mee naar huis.

Perez behaalde in 2021 geen polepositions (hierdoor staat de teller in zijn carrière nog op nul), maar won wel de GP van Azerbeidzjan. Bovendien werd Verstappens teamgenoot derde in Frankrijk, Turkije, de Verenigde Staten en in Mexico. In totaal sprokkelde Red Bull dus, toepasselijk, 33 trofeeën bij elkaar. Hier werd na het seizoen nog eentje aan toegevoegd: de felbegeerde wereldbeker.

Nog een prijs voor Red Bull

Ook Red Bull verzilverde als team een speciale prijs. De Oostenrijkse renstal is namelijk al jaren dominant in de pitstraat met razendsnelle pitstops. Ze mogen zichzelf dan ook Home of World's Fastest Pit Crew noemen na het verzilveren van de DHL fastest pit stop award in 2021. Met bijna dubbel zoveel punten als concurrent Mercedes en een snelste pitstoptijd van 1,88 seconde een overtuigende winnaar.

Slimme Verstappen had uitdaging van beter Mercedes nodig

Niemand pakte uiteindelijk het kampioenschap van Verstappen nog af en met alle gebeurtenissen na de laatste race van het F1-seizoen is er genoeg om over na te praten! Dit doen autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk dan ook in de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast!

1 reactie

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche