Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar

Zwarte dag in Dakar: Gecrashte motorcoureur overlijdt aan verwondingen

De Spaanse motorrijder, Carles Falcon, die vorige week betrokken was bij een ongeluk tijdens de Dakar Rally 2024, is aan zijn verwondingen overleden.

Carles Falcon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © TwinTrail Racing

Het is een zwarte dag voor iedereen die deelneemt aan de Dakar Rally van 2024. TwinTrail Racing heeft bekendgemaakt dat de Spaanse coureur Carles Falcon, die vorige week zwaar crashte, aan zijn verwondingen is overleden.

Tijdens de crash in de tweede etappe van de 2024-editie brak de Catalaan zijn nekwervel, pols, een aantal ribben en zijn rug. Hij werd gelijk naar een ziekenhuis in de buurt vervoerd, en zijn team verliet Dakar om bij hem te kunnen zijn. Zijn medische toestand was kritiek, en hij werd in een kunstmatige coma gehouden. Maandag 15 januari 2024 is hij aan zijn verwondingen overleden.

"Deze maandag 15 januari heeft Carles ons verlaten", laat het team in een statement op Instagram weten. "Het medische team heeft bevestigd dat de hersenschade opgelopen bij de hartstilstand na de crash onherstelbare schade heeft veroorzaakt. Carles was een vrolijk persoon, die alles in het leven met passie aanging. Dat gold vooral voor motoren. Hij heeft ons verlaten terwijl hij iets aan het doen was waar hij van droomde, meedoen aan de Dakar. Hij had het erg naar zijn zin en was op de motor altijd heel blij. We willen zijn lach en de blijdschap die hij anderen gaf herinneren."

Carles Falcón werd 45 jaar oud. Lees het volledige bericht hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen