Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alain Prost

1000 Grands Prix: de favoriete Formule 1-race van Alain Prost

Over een kleine week wordt in Sjanghai de duizendste Formule 1 Grand Prix verreden. Tijd voor de prominenten uit het wereldje om terug te blikken op hun favoriete Grand Prix. In deze editie: viervoudig wereldkampioen Alain Prost.

Onderstaande quotes van Alain Prost komen uit het magazine AUTO

"Het is onmogelijk om één Grand Prix als mijn favoriete aan te wijzen, daarom blik ik terug op mijn allereerste Formule 1-race: de GP van Argentinië in 1980. Toen ik voor de eerste keer aan het vertrek stond, waren er een aantal grote sterren te zien op de grid. Clay Regazzoni, Emerson Fittipaldi, Carlos Reutemann, Alan Jones, Gilles Villeneuve en Jody Scheckter. Je kan je amper een voorstelling maken van hoe deze mannen overkwamen, ze waren ongelooflijk charismatisch. Echte persoonlijkheden!

Dan heb ik het nog niet eens over de wagens van destijds, die waren buitenaards. We hadden kleine teams, een aluminium chassis en helaas veel ongelukken. Vandaag de dag is het iets anders. Rijders starten veel jonger aan hun carrières en er is nu eenmaal minder risico op een noodlottig ongeval. Toen ik Alan Jones en Carlos Reutemann ontmoette tijdens mijn eerste race knuffelden we bijna, je zag in hun ogen dat ze dachten ‘we leven nog, we zijn er nog’. Het is belangrijk om dat te onthouden.

Die eerste race van mij was een aparte. Het was ontzettend warm en het asfalt smolt. Juan Manuel Fangio, destijds de recordkampioen, was de racedirecteur. We zaten in de rijdersbriefing en wisten niet of we wel van start konden gaan. Ik herinner me dat Fangio zei: “Oke jongens, er is maar een oplossing: langzaam rijden!” Iedereen moest lachen. De sfeer was destijds echt zo relaxt. Zo waren alle coureurs. In die periode waren er veel ongelukken, het was een onwerkelijke tijd.

Ik denk dat de moderne Formule 1 makkelijker te begrijpen voor het grote publiek als het gebalanceerder is, misschien moeten we iets meer nadruk op het menselijke vlak leggen en iets minder op de technologie.”