Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

24u Le Mans-klassewinnaar Grosjean pareert kritiek Verstappen met opmerkelijke tweet

Max Verstappen liet zich in felle bewoordingen uit over de virtuele 24 uur van Le Mans, waarin het team opgaf na terugkerende verbindingsproblemen. 'Een clownshow' noemde hij het en hij zwoer dit evenement op dit gameplatform de rug toe te keren.

Max Verstappen heeft aangegeven nooit meer deel te nemen aan een evenement als de virtuele 24 uur van Le Mans, zolang dit evenement wordt opgezet met gebruik van het gameplatform rFactor 2. Of evenement, een 'clownshow' noemde de F1-wereldkampioen het en hij riep zijn medecoureurs dan ook op het evenement in deze vorm eveneens te boycotten . Verstappen en Team Redline kozen ervoor uit de race stappen, nadat ze na de zoveelste verbindingsproblemen hun verloren ronden niet terugkregen van de organisatie. Dit omdat de organisatie als regel aanhoudt dat dit enkel gebeurt als vier of meer coureurs tegelijk de verbinding verliezen. Romain Grosjean, die met zijn team R8G de race won in de GTE-klasse, dient op Twitter de critici, waaronder ook Max Verstappen en het eveneens klagende Boosted Media, van repliek: "Hoe zit het met een motorprobleem of een ander technisch defect in real life racing? Is dat niet hetzelfde...?", aldus de Fransman. Onder die tweet wordt volop gereageerd en het merendeel van de mensen is het stelling oneens met Grosjean. Overigens, goed om te weten, Grosjean is ambassadeur van Motorsport Games, de organisatie achter deze race. In die rol is het aan hem om adviezen te geven over hoe zaken verbeterd kunnen worden. Zijn tweet volgde op een eerdere tweet waarin hij zijn tevredenheid over het evenement uitte: "De race is voorbij en ik heb veel plezier gehad. Sim racen is erg competitief en om de grootste race ter wereld op de sim verreden te zien worden, is geweldig. Ja, hier en daar kunnen er dingen wat beter, maar geldt dan niet voor alles en iedereen? Dank Motorsport Games voor dit evenement."

1614653944277643264

What about when you have an engine failure or mechanical in real life, isn't is the same ...? https://t.co/UMmTkjhiXL — Romain Grosjean (@RGrosjean) January 15, 2023

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein