Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

'Aangepast contract Marko moet Verstappen bij Red Bull houden'

Helmut Marko heeft een aangepast Red Bull-contract ondertekend en dat moet er indirect voor zorgen dat Max Verstappen bij Red Bull blijft. Dat schrijft de Telegraaf op de dag van de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije.

Marko Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De krant schrijft dat Helmut Marko niet in detail wil treden, maar dat hij wel degelijk heeft bevestigd dat zijn contract met Red Bull onlangs is aangepast met een zogenaamde side-letter. Daar zou in staan dat Marko zich tot en met 2026 heeft gecommitteerd aan Red Bull, een constructie die na goede gesprekken en enige druk vanuit de Oostenrijkse Red Bull-directie tot stand zou zijn gekomen.

De directie immers zou er alles aan gelegen zijn de rust terug te laten keren binnen de formatie. Bijkomend effect is dat Max Verstappen in theorie minder makkelijk onder zijn Red Bull-contract uit zou kunnen. Immers, één van de clausules in zijn contract was dat als Marko het team gedwongen zou moeten verlaten, hij direct onder zijn contract uit zou kunnen. Die clausule zou middels de nieuwe constructie niet meer gelden.

Het maakt dat Verstappen in 2025 sowieso voor Red Bull uit lijkt te komen, met een toegenomen waarschijnlijkheid dat dat ook in 2026 het geval zal zijn, al zal Toto Wolff blijven onderzoeken welke ingangen er zijn om hem alsnog naar Mercedes te halen. De krant haalt ook niet onterecht in herinnering dat Christian Horner zelf ooit riep dat Verstappen 'niet tegen zijn zin in gedwongen kan worden bij Red Bull te blijven, enkel en alleen vanwege een ondertekend stukje papier'.

De publicatie heeft nog meer goed nieuws over de terug te keren rust bij Red Bull. Diezelfde Horner en Max' vader Jos Verstappen zouden weer 'on speaking terms' zijn en dat enkele weken nadat Jos Verstappen zich terugtrok van een Red Bull-demorun, omdat Horner die volgens Verstappen sr. tegen wilde houden.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje