Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aangeslagen Bottas: "Dit was voor mij een lastige dag"

De rol van Valtteri Bottas binnen het team van Mercedes werd tijdens de GP van Rusland pijnlijk duidelijk. De Fin versloeg zijn teamgenoot Hamilton tijdens de kwalificatie en reed ook een sterke race totdat teambaas Wolff hem verzocht om zijn plek af te staan aan Hamilton.

"Een moeilijke dag. Ja, het was voor het team een goed resultaat maar zoals iedereen heeft kunnen zien, was het voor mij een lastige middag," aldus een geëmotioneerde Bottas na afloop van de Russische Grand Prix.

Bottas kende een goede start van de GP van Rusland en leek op weg te gaan naar zijn eerste zege van dit Formule 1 seizoen. Totdat in ronde vierentwintig het verzoek van teambaas Wolff kwam om zijn plek af te staan aan Hamilton. Bottas ging vervolgens overduidelijk van het gas af en gaf Hamilton alle ruimte om hem te passeren. In de slotfase vroeg Bottas nog aan zijn team hoe ze de laatste ronde in zouden gaan maar kreeg toen duidelijk te horen dat Hamilton de race moest winnen en dat Bottas genoegen moest nemen met de tweede plek. Na afloop toonde Bottas enigszins begrip maar had hij het er duidelijk moeilijk mee. "Lewis vecht natuurlijk voor de wereldtitel en we vechten voor de titel bij de constructeurs. Dus ja, we hebben altijd een plan en nemen van tevoren alle scenario's met elkaar door. Het is alleen altijd erg lastig om te voorspellen wat er gebeurt tijdens de race." "Het is gewoon wat het is."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi