© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Aangeslagen Bottas: "Dit was voor mij een lastige dag"

30 sep. 2018 15:03 Wanda Bisschop 0 reacties
De rol van Valtteri Bottas binnen het team van Mercedes werd tijdens de GP van Rusland pijnlijk duidelijk. De Fin versloeg zijn teamgenoot Hamilton tijdens de kwalificatie en reed ook een sterke race totdat teambaas Wolff hem verzocht om zijn plek af te staan aan Hamilton.

"Een moeilijke dag. Ja, het was voor het team een goed resultaat maar zoals iedereen heeft kunnen zien, was het voor mij een lastige middag," aldus een geëmotioneerde Bottas na afloop van de Russische Grand Prix.

Bottas kende een goede start van de GP van Rusland en leek op weg te gaan naar zijn eerste zege van dit Formule 1 seizoen. Totdat in ronde vierentwintig het verzoek van teambaas Wolff kwam om zijn plek af te staan aan Hamilton. Bottas ging vervolgens overduidelijk van het gas af en gaf Hamilton alle ruimte om hem te passeren. In de slotfase vroeg Bottas nog aan zijn team hoe ze de laatste ronde in zouden gaan maar kreeg toen duidelijk te horen dat Hamilton de race moest winnen en dat Bottas genoegen moest nemen met de tweede plek.

Na afloop toonde Bottas enigszins begrip maar had hij het er duidelijk moeilijk mee.

"Lewis vecht natuurlijk voor de wereldtitel en we vechten voor de titel bij de constructeurs. Dus ja, we hebben altijd een plan en nemen van tevoren alle scenario's met elkaar door. Het is alleen altijd erg lastig om te voorspellen wat er gebeurt tijdens de race."

"Het is gewoon wat het is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen