Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Aangeslagen Norris werpt handdoek: “Verstappen en Ferrari veel sneller”

McLaren ging als snelste team de herfststop in, maar lijkt in Austin toch moeite te hebben het tempo van de concurrentie bij te benen. Lando Norris trekt dan ook een teleurstellende conclusie na de sprintrace.

Norris Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris leek lange tijd in staat te zijn een tweede plek te verdedigen tijdens de sprintrace in Austin, Texas, maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een derde plek. In de laatste ronde van de race was de voorsprong van Max Verstappen al veel te groot en moest de McLaren-coureur zelfs in zijn spiegels kijken toen de beide Ferrari-coureurs in rap tempo dichterbij kwamen. 

Uiteindelijk slaagde Carlos Sainz erin Norris in te halen in de strijd om P2 en kon Norris Charles Leclerc in de andere Ferrari maar net achter zich houden, al zijn de stewards nog wel aan het kijken naar een incident in die laatste ronde. Dat neemt echter niet weg dat Norris toch met een voorzichtige glimlach tegenover de camera van Viaplay verscheen. 

"Ik ben wel blij met dit resultaat, want we waren gewoon niet snel genoeg. Ik ben dus wel blij met die derde plek, want Carlos kwam me zo snel tegemoet in bocht een, of elf, twaalf, dertien, veertien of vijftien. Het maakt niet zoveel uit waar, want hij zou me toch wel inhalen. Maar ik ben in ieder geval blij dat ik voor die andere Ferrari kon finishen!"

"Ze waren gewoon echt een stuk sneller dan wij, dus dit was echt schadebeperking. We hebben het tot dusver het hele weekend al lastig en lijken de pace gewoon niet te hebben, dus ik ben wel blij met dit resultaat."

Toch is zijn verwachting voor de rest van het weekend een stuk minder optimistisch. "De auto kan niet veel beter worden dan dit, denken we. Natuurlijk zullen we wel iets aanpassen, in ieder geval op basis van wat we tijdens de sprintrace te weten zijn gekomen. Maar ik denk niet dat het nog mogelijk is om de aansluiting met de Ferrari's te vinden. Ze zijn gewoon zoveel sneller dan wij."

"Zelfs de Mercedessen en Red Bulls, met name Verstappen, zullen lastig te verslaan zijn tijdens de kwalificatie, dus lopen we gewoon een beetje achter de feiten aan. We hebben het dit weekend nog heel lastig, maar ik denk dat ik daarom juist zo blij ben met deze derde plek. Ik ben echter niet tevreden over de algemene pace die we tot nu toe laten zien, want we zijn gewoon echt niet snel genoeg en dat maakt mijn leven tijdens de race een stuk lastiger."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Live reacties na mislopen poleposition door Verstappen in Austin