Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Aangeslagen Ricciardo: "Ik twijfelde of ik wel wilde racen"

De dood van Formule 2-coureur Anthoine Hubert heeft net als op veel andere coureurs ook veel impact gehad op Daniel Ricciardo. "Je vraagt je af of het het allemaal waard is."

Ricciardo belgie3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

In gesprek met onder andere RacingNews365 vertelt Daniel Ricciardo over de invloed van de crash van Anthoine Hubert op zijn eigen race. "Zaterdagavond twijfelde ik zeker of ik wel wilde racen of niet. Het is ons werk en ons leven, maar het blijft raceauto's rondrijden in cirkels. Je kan het je zeker afvragen of het het allemaal waard is. Aan het einde van de dag is dat een simpele, maar eerlijke vraag."

Ricciardo vond het moeilijk om zondag te racen op het circuit van Spa-Francorchamps. Hij reed rond met verdriet in zijn achterhoofd. "In het heetst van de strijd heb je meer aandacht voor de strijd op de baan, maar om het verdriet volledig weg te stoppen, lukte niet. Daarvoor is het te vers."

De Renault-coureur vond het wel een juiste beslissing om de race zondag door te laten gaan. "Ik denk dat niemand hier vandaag wilde racen, maar gek genoeg was het racen de beste manier om respect te tonen. Ik spreek hier voor mijzelf, maar ik ben denk ik niet de enige die er zo over denkt. Hopelijk is het de laatste keer dat zo'n crash is gebeurd."

Tekst: Tom Plaum, in samenwerking met Joe van Burik.

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona