Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Aangeslagen Verstappen kan leven met derde plek in kwalificatie

Max Verstappen moest kort na het nieuws over het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz zijn auto in stappen voor de kwalificatie. Hij kwam niet verder dan P3, maar kan daar mee leven.

Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen staat na afloop van de kwalificatie in Austin, gedurende welke hij zich als derde kwalificeerde, sip voor de camera van Viaplay.

Kort voor de kwalificatie werd namelijk wereldkundig gemaakt dat Dietrich Mateschitz, de oprichter van Red Bull, was overleden. Verstappen geeft eerlijk toe dat het nieuws hard is aangekomen.

"Het nieuws kwam net voor de kwalificatie naar buiten en dat hakt er wel in bij iedereen. Dat maakt het moeilijker, maar uiteindelijk moet je door en er het beste van proberen te maken."

Goede kwalificatie

Alhoewel Verstappen twee concurrenten voor zich moest dulden, heeft hij vrede met zijn derde plek in de kwalificatie. Het vertaalt zich bovendien naar een tweede startplek voor de race, omdat Charles Leclerc na een motorwissel tien plekken achteruit zal worden gezet.

"De kwalificatie was op zich wel goed, maar het was lastig om de banden optimaal aan het werk te krijgen over een ronde. Soms komt het allemaal net niet helemaal uit en dan sta je derde, want het zit altijd heel dicht op elkaar", zo klinkt hij realistisch.

De Nederlander verlegt de focus nu naar de race. Dan worden de punten pas verdeeld. "Uiteindelijk maakt het niet heel veel uit. Ik denk sowieso dat we op zondag een goede raceauto hebben. Daar draait het natuurlijk om."

Afwijkende strategie

In het slot van de kwalificatie koos Verstappen ervoor om een dubbele opwarmronde uit te voeren, maar uiteindelijk mocht het niet baten. Hij legt uit. "Ja, we probeerden gewoon een andere strategie, tijdens beide Q3-runs. We gaan natuurlijk alles analyseren, maar nu is het toch te laat."

De Red Bull-coureur heeft er alle vertrouwen in dat het op zondag goed kan komen. "Uiteindelijk gaat het er nu om dat we op zondag snel zijn tijdens de race. Normaal gezien hebben we een snellere raceauto. Als we kijken naar de laatste paar wedstrijden, dan komt onze auto op zondag iets meer tot leven. Ik hoop dat dat op deze zondag hetzelfde is."

Check hieronder het volledige Verstappen interview.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"