Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Aangeslagen Verstappen kan leven met derde plek in kwalificatie

Max Verstappen moest kort na het nieuws over het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz zijn auto in stappen voor de kwalificatie. Hij kwam niet verder dan P3, maar kan daar mee leven.

Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen staat na afloop van de kwalificatie in Austin, gedurende welke hij zich als derde kwalificeerde, sip voor de camera van Viaplay.

Kort voor de kwalificatie werd namelijk wereldkundig gemaakt dat Dietrich Mateschitz, de oprichter van Red Bull, was overleden. Verstappen geeft eerlijk toe dat het nieuws hard is aangekomen.

"Het nieuws kwam net voor de kwalificatie naar buiten en dat hakt er wel in bij iedereen. Dat maakt het moeilijker, maar uiteindelijk moet je door en er het beste van proberen te maken."

Goede kwalificatie

Alhoewel Verstappen twee concurrenten voor zich moest dulden, heeft hij vrede met zijn derde plek in de kwalificatie. Het vertaalt zich bovendien naar een tweede startplek voor de race, omdat Charles Leclerc na een motorwissel tien plekken achteruit zal worden gezet.

"De kwalificatie was op zich wel goed, maar het was lastig om de banden optimaal aan het werk te krijgen over een ronde. Soms komt het allemaal net niet helemaal uit en dan sta je derde, want het zit altijd heel dicht op elkaar", zo klinkt hij realistisch.

De Nederlander verlegt de focus nu naar de race. Dan worden de punten pas verdeeld. "Uiteindelijk maakt het niet heel veel uit. Ik denk sowieso dat we op zondag een goede raceauto hebben. Daar draait het natuurlijk om."

Afwijkende strategie

In het slot van de kwalificatie koos Verstappen ervoor om een dubbele opwarmronde uit te voeren, maar uiteindelijk mocht het niet baten. Hij legt uit. "Ja, we probeerden gewoon een andere strategie, tijdens beide Q3-runs. We gaan natuurlijk alles analyseren, maar nu is het toch te laat."

De Red Bull-coureur heeft er alle vertrouwen in dat het op zondag goed kan komen. "Uiteindelijk gaat het er nu om dat we op zondag snel zijn tijdens de race. Normaal gezien hebben we een snellere raceauto. Als we kijken naar de laatste paar wedstrijden, dan komt onze auto op zondag iets meer tot leven. Ik hoop dat dat op deze zondag hetzelfde is."

Check hieronder het volledige Verstappen interview.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen