Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aangeslagen Verstappen kan leven met derde plek in kwalificatie

Max Verstappen moest kort na het nieuws over het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz zijn auto in stappen voor de kwalificatie. Hij kwam niet verder dan P3, maar kan daar mee leven.

Max Verstappen staat na afloop van de kwalificatie in Austin, gedurende welke hij zich als derde kwalificeerde, sip voor de camera van Viaplay . Kort voor de kwalificatie werd namelijk wereldkundig gemaakt dat Dietrich Mateschitz, de oprichter van Red Bull, was overleden. Verstappen geeft eerlijk toe dat het nieuws hard is aangekomen. "Het nieuws kwam net voor de kwalificatie naar buiten en dat hakt er wel in bij iedereen. Dat maakt het moeilijker, maar uiteindelijk moet je door en er het beste van proberen te maken."

Goede kwalificatie

Alhoewel Verstappen twee concurrenten voor zich moest dulden, heeft hij vrede met zijn derde plek in de kwalificatie. Het vertaalt zich bovendien naar een tweede startplek voor de race, omdat Charles Leclerc na een motorwissel tien plekken achteruit zal worden gezet. "De kwalificatie was op zich wel goed, maar het was lastig om de banden optimaal aan het werk te krijgen over een ronde. Soms komt het allemaal net niet helemaal uit en dan sta je derde, want het zit altijd heel dicht op elkaar", zo klinkt hij realistisch. De Nederlander verlegt de focus nu naar de race. Dan worden de punten pas verdeeld. "Uiteindelijk maakt het niet heel veel uit. Ik denk sowieso dat we op zondag een goede raceauto hebben. Daar draait het natuurlijk om."

Afwijkende strategie

In het slot van de kwalificatie koos Verstappen ervoor om een dubbele opwarmronde uit te voeren, maar uiteindelijk mocht het niet baten. Hij legt uit. "Ja, we probeerden gewoon een andere strategie, tijdens beide Q3-runs. We gaan natuurlijk alles analyseren, maar nu is het toch te laat." De Red Bull-coureur heeft er alle vertrouwen in dat het op zondag goed kan komen. "Uiteindelijk gaat het er nu om dat we op zondag snel zijn tijdens de race. Normaal gezien hebben we een snellere raceauto. Als we kijken naar de laatste paar wedstrijden, dan komt onze auto op zondag iets meer tot leven. Ik hoop dat dat op deze zondag hetzelfde is." Check hieronder het volledige Verstappen interview.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"