Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aanstelling Carmen Jorda zorgt voor storm van kritiek

Modepop Carmen Jorda krijgt een prominente rol in de Women's Commission van de FIA. In haar rol gaat ze zich inzetten voor vrouwen in de autosport. Dit zette kwaad bloed bij vrouwelijke coureurs.

Carmen Jorda is alles behalve geliefd bij andere vrouwelijke coureurs. De 'testcoureur' van Renault heeft nog nooit één meter in een Formule 1 auto gereden en behaalde geen aansprekende resultaten in haar carrière. Meermaals opteerde ze al voor een aparte raceklasse voor vrouwen. Veel vrouwen die wel succesvol zijn in de autosport reageerden destijds furieus. Onder hen Pippa Mann, Danica Patrick en Suzie Wolff. De benoeming van Carmen Jorda valt dan ook verkeerd bij veel dames die actief zijn in de autosport.

Pippa Mann laat geen spaan heel van de FIA en haalt op Twitter hard uit. Beste FIA, als het klopt wat ik heb gehoord en jullie dus inderdaad een coureur zonder aansprekende resultaten en iemand die denkt dat mannen en vrouwen in deze sport niet hetzelfde niveau kunnen halen, hebben aangesteld om de vrouwen in de racewereld te vertegenwoordigen, dan ben ik ongelooflijk teleurgesteld. Met vriendelijke groet, een Indy 500-qualifier en IndyLights-racewinnaar" Niet alleen de vrouwelijke coureurs reageren verontwaardigd. Veel journalisten en fans maken de benoeming van Carmen Jorda belachelijk op social media.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi