Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Aantal Formule 1-kijkers in Nederland explosief gegroeid in 2019

De Formule 1 was in Nederland nog nooit zo populair als in 2019, dit blijkt uit de cijfers van de Formule 1 organisatie. Het succes van Max Verstappen heeft ervoor gezorgd dat de Grands Prix vorig seizoen beter dan ooit werden bekeken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Enkele jaren geleden was autosport in Nederland nog een niche, maar daarvan is anno 2020 geen sprake mee. Door het succes van Max Verstappen groeide de sport uit tot de op een na populairste sport van ons land. Uit cijfers van de F1-organisatie blijkt dat Nederland zelfs in de top vijf staat van landen waarin wereldwijd het meest naar de koningsklasse van de autosport werd gekeken in 2019.

In Nederland nam het aantal kijkers naar de Formule 1-races, en andere sessies, toe met 56%. Hierdoor wordt zelfs een positie in de top vijf van landen waarin de sport het best bekeken werd veroverd. In Brazilië, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Nederland werd (cumulatief) meer dan 100 miljoen keer naar de Formule 1 gekeken in 2019.

Het totale, cumulatieve aantal TV-kijkers bedroeg wereldwijd 1.922 miljard, het hoogste aantal sinds 2012 en met een stijging van 9% ten opzichte van 2018. Voor het derde opeenvolgende jaar zitten de kijkcijfers van de Formule 1 in de lift.

Ook het aantal unieke TV-kijkers dat in Nederland naar de Formule 1 keek was in 2019 fors hoger dan voorheen, met een stijging van 31%. Wereldwijd werd de sport bekeken door 471 miljoen mensen.

2 reacties

    Video De revolutionaire, nieuwe ophanging van Verstappen