Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

'Aartsvijanden' Alonso en Newey in één team: "In 2009 al bijna bij Red Bull"

Adrian Newey zal in 2025 beginnen bij Aston Martin. Fernando Alonso, die eerder dit jaar zijn contract met meerdere jaren verlengde, is erg blij dat hij eindelijk met de topontwerper mag gaan werken. Andersom is dat natuurlijk ook het geval.

Newey Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso begint komend jaar aan zijn 22e seizoen in de Formule 1. De Spanjaard verlengde eerder dit jaar, toch wel verrassend, zijn contract bij Aston Martin om ook de komende jaren actief te zijn in British Racing Green. Nu Aston Martin ook Adrian Newey aan zich gebonden heeft, lijken de kansen voor Alonso ineens een stuk beter dan men op voorhand dacht. Het team uit Silverstone is enorm ambitieus en zet die ambities kracht bij met het aantrekken van de topontwerper.

Tijdens de perspresentatie, waar ook RacingNews365 aanwezig was, kwam ook Fernando Alonso aan het woord. De Spanjaard is vooral trots dat hij na jaren van rivaliteit, nu mag gaan samenwerken met de legendarische ontwerper: "We racen al jaren tegen elkaar. Maar dat gegeven vormde vooral een inspiratie. En ik denk dat dankzij Adrian, zijn talent én zijn auto's, we allemaal beter zijn geworden als coureur en als engineers."

"We moesten allemaal de lat hoger leggen, dankzij hem, om de strijd aan te kunnen gaan," zo vervolgt de inmiddels 43-jarige. "Ik denk dan ook dat het een ongelooflijke dag is voor het team, Lawrence's visie krijgt vorm met dit gebouw, met Adrian, met Honda, Aramco en de nieuwe windtunnel. "Dit is absoluut het team van de toekomst, zou ik zeggen. En ja, voor mij wordt het een ongelooflijke kans om professioneel samen te werken met Adrian en deze groene kleur te blijven dragen, waar ik erg trots op ben om deel van uit te maken."

"Maar ook op persoonlijk vlak is het een ongelooflijke kans om met deze mensen te werken van wie je zoveel kunt leren. Een paar weken geleden had ik het met Lance over de ongelofelijke kans die we hebben om samen te werken met Lawrence en met iedereen van Aston Martin. We leren veel dingen op de baan en ook buiten de baan, en dat maakt deel uit van onze persoonlijke groei", zo sluit Alonso af. 

"Ik heb natuurlijk vele jaren strijd gevoerd met Fernando. Hij is een beetje als een soort aartsvijand!" zo vult Newey lachend aan: "We hadden hem bijna binnen gehaald bij Red Bull in 2008 voor het seizoen van 2009. Maar helaas kwam dat er toen niet van. Dus we bleven rivalen. Maar (Fernando) is een legende van deze sport en ik kijk er erg naar uit om met hem samen te werken!"

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner onthult 2023 startpunt grote Red Bull-problemen: "Namen het niet serieus"