© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Abiteboul: 'Betrouwbaarheid is het grootste probleem van Renault'

19 jul. 2017 11:00 Rik Alkema 0 reacties
Volgens Cyril Abiteboul, de teambaas van Renault, moet zijn team zich vooral gaan focussen op de betrouwbaarheid van de bolide en de motor. In Engeland ging het voor de zoveelste keer mis en weer was Jolyon Palmer de sjaak. De Brit moest in eigen land zijn wagen al voor de start langs in het gras parkeren met een technisch probleem. Dat betekende de vierde uitvalbeurt voor Palmer, waarvan drie keer door technische problemen. Ook teamgenoot Nico Hulkenberg viel al een keer uit met technische problemen.

Teambaas Renault niet tevreden over betrouwbaarheid

Daarnaast wordt ook het team van Red Bull, dat rijdt met Renault-motoren, geteisterd door problemen met de krachtbron. Opvallend genoeg heeft bij het team van Red Bull ook één coureur beduidend meer problemen met de motor, net als bij het team van Renault.

Teambaas Abiteboul vindt dat de betrouwbaarheidsproblemen de grootste achilleshiel van het merk zijn dit seizoen. Het kostte Renault en Red Bull al veel belangrijke punten en dus moet er iets veranderen, is Abiteboul van mening.

"We zijn nog steeds niet tevreden met de betrouwbaarheid op dit moment. Afgelopen weekend tijdens de GP van Engeland verliep het weer niet vlekkeloos", vertelt Abiteboul tegenover Motorsport.com.

"Qua performance zitten we op het niveau waar we willen zitten op dit moment, dus onze focus ligt nu op de betrouwbaarheid", voegt hij daar aan toe. In Engeland installeerde het team een nieuwe vloer onder de wagen van Nico Hulkenberg, die uiteindelijk knap zesde werd. "De vloer heeft zijn vruchten afgeworpen, dus daar zijn we erg blij mee."

Over het seizoen tot nu toe is Abiteboul redelijk tevreden, al hoopt hij op meer in de resterende helft van het seizoen. "De eerste helft van het seizoen was degelijk, een beetje zoals ik verwacht had. Zo nu en dan in de punten, maar niet structureel. Ik hoop dat we in de tweede helft van het seizoen de stijgende lijn kunnen voortzetten en teams als Haas, Toro Rosso en Williams voor kunnen blijven", aldus Abiteboul.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen