Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Abiteboul: "De doelen van Renault worden door de buitenwereld overschat"

Renault heeft het dit seizoen zwaar te verduren. Dat merkt ook Cyril Abiteboul, die de druk op zijn schouders voelt stijgen. Al vindt hij wel dat de verwachtingen van de buitenwereld over het Renault-team te hoog zijn.

Cyril-Abiteboul
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault F1

De aansluiting met de topteams vinden. Zo luidde het devies in aanloop naar het 2019-seizoen uit de mond van Renault-teambaas Cyril Abiteboul. Nu het seizoen haar einde begint te naderen, lijkt die wens verder weg dan ooit. Het gat naar de topteams is namelijk onveranderd gebleven en tot overmaat van ramp is klantenteam McLaren het Franse team voorbijgestreefd in de pikorde.

En dat eist ook bij Abiteboul zijn tol. De Fransman voelt de druk op zijn schouders gestaag opbouwen, en spreekt van het zwaarste seizoen uit zijn carrière: "De verwachtingen waren dit jaar hoog, heel hoog. Daarom is het voor mij persoonlijk een heel zwaar seizoen, ik denk zelfs het zwaarste seizoen uit mijn F1-carrière."

"Door toedoen van onze daadkracht, het aantrekken van Daniel Ricciardo en andere grote investeringen, dacht de buitenwereld dat onze verwachtingen veel hoger waren dan in werkelijkheid het geval was", zo wordt de eindverantwoordelijke van de Franse renstal geciteerd door Motorsport.com.

"Ons doel was en is nog steeds om de vierde positie in het kampioenschap te behalen. Momenteel staan we vijfde, dus dat is simpelweg niet goed genoeg. Het klopt dus wel dat we niet naar verwachting hebben gepresteerd, maar ik zeg het nogmaals. Mensen hebben overschat wat onze doelen en verwachtingen waren", aldus Abiteboul.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak