Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Abiteboul haalt uit naar F1: 'Laconieke houding over Coronavirus beschamend'

Wat Renault-teambaas Cyril Abiteboul betreft doet de Formule 1 veel te weinig in de strijd tegen het Coronavirus. Volgens de Fransman heeft men oogkleppen op.

Cyril-Abiteboul
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault F1

Waar wereldwijd reisbeperkingen worden afgegeven vanwege het Coronavirus, stelt de Formule 1 alles in het werk om de Grands Prix door te laten gaan. Een goed idee? Renault-teambaas Cyril Abiteboul vindt in gesprek met Canal+ van niet.

"Ik schaam me voor de manier waarop de Formule 1 met het Coronavirus om gaat. Wij reizen doodleuk de hele wereld over, terwijl overal reisbeperkingen gelden", aldus de Fransman. "Op deze manier gaan we hoe dan ook een keer de eerste besmetting binnen de sport zien."

Moeten we dan alle races voorlopig uitstellen, dan wel afgelasten? "Natuurlijk wil ik liever dat de races doorgaan, maar dat moet wel op een verantwoordelijke, veilige manier gebeuren. Het Coronavirus is een wereldwijd probleem en de Formule 1 heeft een verantwoordelijkheid naar de teams, de fans en de sponsoren toe."

Het mag duidelijk zijn, Abiteboul hekelt de zorgeloze houding die de Formule 1 in zijn ogen aanneemt: "Als je je hier geen zorgen over wenst te maken, moet je op een andere planeet gaan wonen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?