Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Abiteboul: "In 2021 willen we een Renault-junior naar de F1 halen"

Renault-teambaas Cyril Abiteboul hoopt in de toekomst een Formule 1-stoeltje aan een coureur uit het Renault-juniorprogramma te kunnen geven.

Ricciardo Hulkenberg Duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Met Esteban Ocon als vervanger van Nico Hulkenberg heeft Renault voor 2020 eindelijk een coureur van Franse bodem in de gelederen. Ocon is echter niet opgeleid door Renault zelf, maar door het Duits-Britse Mercedes-team. Het is al weer even geleden dat een Renault-junior doorstroomde naar de koningsklasse van de autosport. Romain Grosjean is de laatste grote naam die via de Renault-academie zijn weg vond naar de F1.

In de toekomst ziet Renault-teambaas Cyril Abiteboul graag snel weer een jonge coureur uit de eigen opleiding doorstromen naar het Formule 1-team: "Toen we de kans kregen om Daniel Ricciardo binnen te halen, hebben we geen moment getwijfeld. Maar nu wordt het langzaam tijd om met de blik op de toekomst naar vers bloed te kijken", zo vertelt de Fransman in gesprek met onder andere RacingNews365.

"Het is een trend die in verschillende teams is terug te zien. We hopen en verwachten dan ook dat we uiterlijk in 2021 een coureur uit onze academie door kunnen laten stromen. De laatste jaren waren we daar nog niet toe in staat, maar nu het Renault-team volwassener is, kunnen we de jeugd langzaam door laten stromen naar de hoofdmacht. Het vergt wel een andere managementstijl om jonge coureurs te managen, dus het wordt interessant om te zien hoe we daar in de toekomst mee om zullen gaan."

In het huidige coureursgilde van het Renault-juniorprogramma bevinden zich enkele veelbelovende namen, zoals Formule 2-coureurs Jack Aitken en Guanyu Zhou. Ook Anthoine Hubert, die twee weken geleden op het Circuit van Spa-Francorchamps het leven liet, was een veelbelovend Renault-talent.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten