Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Abiteboul onthult: 'Zo kwam de weddenschap met Ricciardo dankzij bier tot stand'

Zien we volgende week Cyril Abiteboul al met een tatoeage ergens op zijn huid? Hij zegt immers een man van zijn woord te zijn, ook al is de weddenschap een gevolg van dronkenmanspraat.

Abiteboul
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Als Daniel Ricciardo dit seizoen een podiumplaats zou pakken - wat hij daadwerkelijk deed op de Nurburgring - dan zou Renault-teambaas Cyril Abiteboul een tattoo nemen. Ricciardo mocht het ontwerp kiezen en Abiteboul zelf de locatie en grootte: "Want de grootte doet er wel degelijk toe!", zo roept de Fransman gekscherend in gesprek met onder andere RacingNews365.

Hij vertelt verder en legt uit dat de weddenschap tot stand kwam op het moment dat beide heren misschien niet bijster nuchter waren: "Het was denk ik op de donderdag in Silverstone dat hij zijn nieuwe tattoo liet zien. Ik vroeg hem op welk punt je er mentaal aan toe bent een tattoo te nemen, waarop hij me vertelde dat hij gewoon een shop voorbijliep en zei 'ik doe het'."

"Toen zei ik, 'oké, laten we dit goed aanpakken', maar ik had toen al een paar biertjes op. 'Als jij een podium pakt, dan neem ik een tattoo', hoorde ik mezelf zeggen. Ik ben echter iemand die zich aan zijn woord houdt. Dus ik ga het zeker doen, ik heb alleen even de tijd nodig om de locatie en de grootte te bepalen."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Welke gevolgen heeft het drama van Albon voor zijn Red Bull-toekomst? Dit en meer bespreken F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde