Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Abiteboul: "Red Bull liet McLaren zien wat de Renault-motor waard was"

McLaren heeft zich in 2019 ontpopt als een van de verrassingen van het jaar, iets dat mede mogelijk is gemaakt door de Renault-motor. Cyril Abiteboul, teambaas van het Franse team, denkt dat de krachtbron de renstal niet alleen succes heeft gebracht, maar dat het ook de perfecte maatstaf voor McLaren was.

Abiteboul
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

De eindeloze stroom aan problemen die McLaren had te verduren toen het samenwerkte met Honda kwam in 2017 aan een einde, nadat het bekend had gemaakt de overstap te maken naar motoren van Renault. Hoewel de Franse fabrikant niet de beste krachtbron had in de Formule 1, was het volgens teambaas Cyril Abiteboul volkomen logisch dat de formatie uit Woking in zee ging met Renault.

Abiteboul vertelt ten overstaan van RacingNews365 dat de Renault-motor voor McLaren op dat moment de perfecte maatstaf was. "Ze zagen waar die motor achterin de Red Bull toe in staat was. Dat heeft hen doen inzien wat ze in de eigen organisatie dienden te veranderen en dat hebben ze daadwerkelijk onder handen genomen", legt Abiteboul uit. Red Bull won in 2018 vier wedstrijden met de Renault-motor in de auto en stond dat seizoen veelvuldig op het podium.

McLaren kende een wisselvallig eerste seizoen met Renault-steun. Het werd in 2018 zesde in het klassement, wat al een flinke verbetering was ten opzichte van de jaren ervoor. Na de nodige veranderingen te hebben doorgevoerd, kwam het illustere team in 2019 nog beter uit de verf. Met het nieuwe rijdersduo van Carlos Sainz en Lando Norris was McLaren het vierde beste team en scoorde het ruim dubbel zoveel punten.

Die ontwikkeling stemt Abiteboul positief. "Ik denk dat wij hetzelfde pad volgen als McLaren en liggen wij misschien iets op hen achter. Wij weten echter ook waartoe de motor in staat is. Hij is echter nog niet goed genoeg. We moeten onze zwakke en sterke plekken blijven analyseren om beter te worden, dat is precies wat McLaren ook heeft gedaan", besluit de teambaas.

Met medewerking van Aaron Deckers.

Het Formule 1-seizoen is dan voorbij, wij zijn er nog niet over uitgesproken. Beluister hier de nieuwste podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel samen met F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel het jaar onder de loep nemen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië