Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Abiteboul: "Ricciardo moet een voorbeeld voor het hele team zijn"

Daniel Ricciardo begon de Hongaarse Grand Prix vanaf de laatste positie, maar gaf nooit op. In zijn Renault wist hij enkele plaatsen te winnen, maar stuitte hij op de heftig verdedigende Kevin Magnussen. Toch gaf de Australiër niet op en volgens teambaas Cyril Abiteboul moet het gehele team een voorbeeld nemen aan Ricciardo's mentaliteit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Daniel Ricciardo wist dat het een lastige race zou worden op de bochtige Hungaroring. De Franse bolide kwam veel snelheid tekort en na een gridstraf begon hij de race zelfs als laatste. Knokkend wist hij nog op te klimmen naar de veertiende positie.

Teambaas Abiteboul roemt de vechtlust van zijn coureur, maar is teleurgesteld over het vormpeil van Renault. "Het was een zeer matig resultaat, waarbij we met twee coureurs buiten de top tien finishten. Nico ging voor de punten, maar kampte met een technisch probleem aan zijn motor, waardoor hij in een safe mode moest rijden."

"Daniel reed een goede race en knokte met Magnussen tot in de laatste bocht. Hij liet daar zien dat hij een vechter is die nooit opgeeft, dat is een attitude op de baan die een inspiratie moet zijn voor het gehele team nu de we zomerstop ingaan. We hebben onze doelstellingen niet behaald in de eerste seizoenshelft", concludeert Abiteboul, die hoopt op betere tijden voor Renault.

Renault wist in de eerste twaalf races slechts 39 punten te veroveren en bezet daarmee de zesde plaats in het WK. Vorig seizoen scoorde de Franse renstal 122 punten in het totale seizoen, destijds goed voor de vierde plaats. Momenteel bedraagt de achterstand op de vierde positie, in handen van McLaren, al 43 punten.

10 reacties

    Breaking De ware redenen waarom Ricciardo vertrok bij Red Bull