Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Abiteboul: "Verstappen moet relatie Renault en Red Bull niet verpesten"

Renault-teambaas Cyril Abiteboul hoopt dat Red Bull en Renault aan het eind van het seizoen als goede vrienden uit elkaar gaan. Het moddergegooi tussen hem en Max Verstappen past dan ook niet in zijn plaatje.

Aan het eind van 2018 komt er een einde aan een twaalf jaar durende samenwerking tussen Red Bull en Renault. Renualt-teambaas Cyril Abiteboul hoopt dat beide partijen op goede voet uit elkaar kunnen gaan, maar is op zijn hoede voor Max Verstappen. Vorige week was er sprake van een woordenwisseling tussen Verstappen en Abiteboul. De Renault-voorman vond dat Max Verstappen oneerlijke kritiek uitte op de motoren van Franse makelij. Abiteboul is ondertussen nog geen andere mening toegedaan: "We zien zelf ook wel in dat onze motor niet de beste is, maar een week geleden kwam Red Bull goed mee op een circuit waar motorvermogen belangrijk is. Met onze Spec C-motor kwalificeerde hij zich twee weken eerder in Singapore bovendien op de eerste rij. Zijn kritiek is dan ook niet helemaal eerlijk. De RB14 van Red Bull is een goede auto, maar de motor wordt ook steeds beter."

Abiteboul waakt ervoor dat juist dat soort 'oneerlijke kritieken' de goede relatie tussen Red Bull en Renault op het spel zetten: "Ik wil niet dat Max Verstappen die goede relatie stuk maakt. Niemand niet eigenlijk. We willen onze sterke relatie van de afgelopen twaalf jaar positief beëindigen", aldus Abiteboul in gesprek met Sky Sports F1.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'