Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Renault F1 team

Abiteboul: "Wordt een uitdaging om relatie Ocon en Ricciardo te managen"

Volgens seizoen beschikt het Renault-team over het rijdersduo bestaande uit Daniel Ricciardo en Esteban Ocon. Dat duo kan nog wel eens een flinke kluif worden om te managen, zo vreest teambaas Abiteboul.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault F1

In aanloop naar de Grand Prix van België maakte Renault wereldkundig dat het Nico Hulkenberg aan het einde van het seizoen aan de kant zou schuiven en dat Esteban Ocon zijn plaats bij het Franse team vanaf 2020 in zal nemen. De Fransman, die dit jaar fungeert als simulator- en testcoureur van Mercedes, neemt komend seizoen plaats naast routinier Daniel Ricciardo.

In de Formule 1-podcast Beyond The Grid, geeft Renault-teambaas Cyril Abiteboul tekst en uitleg over de keuze voor Ocon boven Hulkenberg: "Het probleem binnen de Formule 1-wereld is soms dat bepaalde coureurs lange carrières hebben, maar aan het einde er slechts nog zijn om er te zijn, en dat races winnen dan slechts nog bijzaak is. Dat willen we binnen Renault niet hebben."

"Begrijp me niet verkeerd, ik bedoel niet dat Nico zo'n coureur is, maar een coureur van 22 jaar, zoals Ocon, die hard heeft moeten strijden voor een stoeltje, die brengt een andere dynamiek met zich mee. Op dit moment denk ik dat die dynamiek beter is voor ons team", zo verklaart Abiteboul.

"Esteban zal maar al te graag Daniel willen verslaan en ik vrees dat het een uitdaging zal worden om hen en hun onderlinge relatie te moeten managen, maar in principe is dat een goed probleem om te hebben", zo luidt de conclusie van de Franse teambaas.

Dit seizoen is het team van Renault nog volop in de strijd voor de vierde positie in het kampioenschap voor de constructeurs. Concurrent McLaren lijkt de betere papieren te hebben, maar met nog vijf races te gaan is de achterstand van 33 punten op het Britse team niet onoverbrugbaar.

4 reacties

    Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’