Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Acht dingen die je nog niet wist over Lewis Hamilton

In de gesloten wereld van de Formule 1 is het niet altijd makkelijk om dicht bij de Formule 1-coureurs te komen. Maar wie schuilen er nu werkelijk achter die keurige pr-praatjes? In deze rubriek stippen we enkele dingen aan die je misschien nog niet wist van een F1-coureur. Deze keer: Lewis Hamilton.

Zesvoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton draait ondertussen al even mee in de koningsklasse van de autosport. Bij velen is het wel bekend dat de Brit zweert bij zijn plantaardige dieet, erg begaan is met dierenwelzijn en als hobby graag mode ontwerpt. Toch zijn er ook andere dingen die mogelijk wat minder bekend zijn. Lewis Hamilton wil na zijn racecarrière naar Nederland verhuizen Tussen de Grands Prix door en als hij even niet met mode bezig is, dan brengt de Brit graag een bezoek aan Amsterdam om daar al fietsend de Nederlandse hoofdstad te verkennen. "Als ik stop met de Formule 1, dan zou het goed kunnen zijn dat ik er ga wonen", zo zei hij ooit. "Ik houd van Amsterdam." Hamilton mocht een jaar lang geen auto rijden in Frankrijk In december 2007, na afloop van zijn rookie-seizoen, misdroeg de Brit zich in Frankrijk. Hij werd door de politie op heterdaad betrapt terwijl hij 196 kilometer per uur reed op een weg waar 130 toegestaan was. Hij moest 600 euro boete betalen en zijn Mercedes CLK werd ter plekke in beslag genomen. Ook kreeg hij een rijontzegging van één jaar voor de Franse wegen. Hamilton is mede-eigenaar van een vegan burgerrestaurant In september 2019 verbreedde de toen nog vijfvoudig wereldkampioen zijn horizon en lanceerde samen met enkele zakenpartners een veganistisch hamburgerrestaurant in Londen, genaamd Neat Burger. Hamilton had lange tijd een moeizame relatie met zijn vader Aan het begin van zijn F1-carrière was Lewis' manager niemand minder dan zijn eigen vader, maar in 2010 scheidden de zakelijke wegen van het duo. In de jaren daarna verwaterde de relatie tussen de twee, maar recent is de vader-zoonrelatie weer terug opgebloeid. Het hoogtepunt kwam afgelopen winter, gedurende welke ze veel tijd met elkaar doorbrachten. Artikel gaat verder onder de Tweet .

1225362470778417153

pic.twitter.com/4gRFP4o7Bv — Lewis Hamilton (@LewisHamilton) February 6, 2020

Hamilton spijkert zo nu en dan bij als acteur Goed, aan geld zal hij geen gebrek hebben, maar Hamilton dook meer dan eens op in een film of game. Zo speelde hij zichzelf in Cars 2 en Cars 3, maar vervulde hij ook rolletjes in de film Zoolander 2 en de video game Call of Duty: Infinite Warfare. Hieronder is te zien hoe hij schittert in ze laatstgenoemde videogame. Artikel gaat verder onder de video

aeBKk8K86gI

7-jarige Hamilton begon zijn racecarrière met radiografisch bestuurbare raceauto's Een kleine, onschuldige Lewis Hamilton was gek op racen, maar voordat hij achter het stuur van zijn eerste kart kroop was hij een fervent r/c racer . In de video hieronder is te zien hoe gefocust de destijds heel schattige Brit op zo'n jonge leeftijd al was. Artikel gaat verder onder de video

knuYY8oiDZU

Hamilton had lange tijd een (knipperlicht)relatie met een Pussycat Doll. Voor de Britse tabloids was het van 2007 tot en met 2015 smullen geblazen. Hamilton kreeg namelijk een relatie met Nicole Scherzinger, een Amerikaanse zangeres die deel uit maakt van de Pussycat Dolls, een van de meest succesvolle girl bands aller tijden. Na enkele keren uit elkaar te zijn gegaan om vervolgens weer terug bij elkaar te komen, zette het duo in 2015 definitief een punt achter hun relatie. De megatattoo op de rug van Hamilton is geïnspireerd door Tupac Al vroeg in zijn leven kwam Hamilton in aanraking met tattoos, aangezien zijn schoonbroer een tattoo artist was. Vanaf zijn tiende jaar kwam hij zo steeds meer te weten over tattoos en uiteindelijk wilde hij er zelf graag een. De eerste tattoo die hij nam, was het grote kruis op zijn rug. Een idee dat hij destijds overnam van de rapper Tupac. Net als dat kruis hebben ook veel van Hamiltons andere tattoos te maken met zijn geloof.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"