© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Acht waardevolle punten voor Gasly na sterk weekend in Hongarije

30 jul. 2018 08:30 René Oudman 0 reacties
Op zaterdag was hij ijzersterk, op zondag haalde Pierre Gasly de buit binnen. De jonge Fransman, die zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 afwerkt, reed zijn Toro Rosso naar een klinkende zesde plaats. Gasly was uiteraard in zijn nopjes met de puntenfinish, zijn derde van het seizoen.

"Poeh! Dat was een zware race", lacht Gasly voor de camera van Sky Sports, als hem verteld wordt dat hij tweeënhalf kilo aan lichaamsgewicht heeft verloren in zeventig racerondjes tijd. "Dit resultaat is geweldig! Top, om na een paar lastige weekends weer te kunnen lachen. Dit is heel goed voor Toro Rosso-Honda en bovendien een perfecte timing, zo vlak voor de zomerstop!"

Wat betreft zijn race is de 22-jarige Fransman kort. "Ik wist dat ik Carlos Sainz bij de start in moest halen, omdat hij op een hardere band van start ging. Ik had heel eerlijk gezegd geen al te beste start, maar toen Max Verstappen zich langs de Renault wist te werken kon ik in zijn spoor mee komen. Vanaf dat moment wist ik dat ik me moest focussen op het rijden van mijn eigen race, niet teveel vergen van de banden en gewoon punten scoren."

Of hij in Hongarije een open sollicitatie naar een beter stoeltje heeft gedaan, weet Gasly niet. "Je moet geduld hebben in de Formule 1, maar als het eenmaal gaat lopen dan kan het heel snel gaan. De media blaast zaken meestal bijzonder op. Ik rijd mijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 en moet elk weekend leren. Mijn tijd komt nog wel, vooralsnog probeer ik mijn taken zo goed als mogelijk uit te voeren." Voor wat er nu rest, nu de zomervakantie eindelijk is aangebroken? "Ik ga lekker genieten met familie en vrienden!"

Door zijn puike optreden in Hongarije heeft Gasly de dertiende plaats in de stand om het wereldkampioenschap heroverd, deze was hij vorige week verloren aan Romain Grosjean. De Toro Rosso-rijder heeft 26 punten gescoord in twaalf Grands Prix tijd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen