Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Achtste poleposition van het jaar voor Marquez, Rossi tweede

Marc Marquez zal zondag vanaf poleposition vertrekken tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Het is al de achtste poleposition van het jaar voor de zevenvoudig MotoGP-wereldkampioen. Naast hem op de grid zal verrassend genoeg niemand minder dan Valentino Rossi vanaf de tweede plek van start gaan, voor Jack Miller die zich als derde kwalificeerde.

93 marc marquez Silverstone 2019 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Q1
Verrassend genoeg moest de winnaar van de Grand Prix van Oostenrijk, Andrea Dovizioso zich via Q1 zien te plaatsen voor het tweede gedeelte van de kwalificatie. De Italiaan had het tijdens de vrije trainingen moeizaam op het vloeiende circuit van Silverstone. Datzelfde gold voor Suzuki-rijder Alex Rins. De Spanjaard liet zien over een goede racepace te beschikken, maar ook zijn tijden waren niet goed genoeg om zich direct te plaatsen voor Q2. Tijdens het eerste gedeelte van de kwalificatie-sessie waren beide coureurs echter wel ruim sterker dan de concurrentie. Zonder veel moeite plaatsten beide rijders zich dan ook voor het belangrijkste gedeelte van de kwalificatie.

Q2
Het tweede gedeelte van de kwalificatie beloofde een spektakelstuk te worden, aangezien zowel de Yamaha's als de Honda's gedurende de vrije trainingen veel indruk maakten. Na de eerste stints was het duidelijk dat de strijd voor de poleposition zou gaan tussen Marquez en Quartararo. De Fransman was na de eerste stint nipt sneller dan de zevenvoudig wereldkampioen.

De motor van de jonge Quartararo bleek echter niet in orde te zijn voor een tweede stint, waardoor de Yamaha-coureur werd gedwongen om over te stappen op zijn tweede machine. Op zijn tweede motor wist hij zijn tijd echter niet te verbeteren en dat kwam hem duur te staan. In het slot van de sessie waren het namelijk Marquez en Rossi die onwijs snel waren en de eerste en tweede plek veroverden. Het was alweer de achtste poleposition van het jaar voor de Spanjaard.

Valentino Rossi mag voor de tweede keer van het seizoen van de eerste rij starten. Naast hem zal zondag Jack Miller staan, gevolgd door Quartararo, die uiteindelijk genoegen moest nemen met een vierde plek.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Groot-Brittannië 2019

Pos. Coureur Team
1. Marc Marquez Honda
2. Valentino Rossi Yamaha
3. Jack Miller Ducati
4. Fabio Quartararo Yamaha
5. Alex Rins Suzuki

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi