© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Adrian Newey: 'Schaf die windtunnels af'

12 mrt. 2018 10:47 Jan van der Burgt 1 reacties
Adrian Newey is bang dat de Formule 1 haar aantrekkingskracht verliest als er niet gauw iets verandert. De Engelsman vindt de sport te duur en de motoren te bepalend.

Newey acht belang motoren te groot

Nieuwbakken chief techical officer van Red Bull Adrian Newey vindt anno 2018 de motoren te bepalend voor het succes van een Formule 1-team: "Het belang van een goed chassis en het belang van een goede motor is volledig uit balans geraakt. Een tekort aan motorvermogen maak je niet goed met een goed chassis."

Liberty Media wil de grote verschillen tussen de teams verkleinen door het instellen van een budgetlimiet en een eerlijker verdeling van diverse inkomsten.

"Dat gaat niet werken", aldus Newey. "Een dergelijk socialistisch stelsel werkt alleen op papier, maar niet in de praktijk."

Newey heeft echter wel een idee over hoe de kosten omlaag kunnen en stelt voor diverse hulpmiddelen af te schaffen. Als voorbeeld geeft hij de windtunnels, die hij zelf typeert als dinosaurussen:

"Windtunnels staan toch al op het punt om uit te sterven. Alles gebeurt steeds meer met behulp van CFD-software en als we dat standaardiseren, valt daar heel veel op te besparen."

Newey, die aangeeft dat de auto's tegenwoordig veel te zwaar zijn om langdurig aanvallend mee te kunnen rijden, pleit eveneens voor het uitwisselen van minder telemetrie: "Zodoende komt de mens weer op de voorgrond te staan en niet de data."

"Bovendien worden simulatoren en testbanken van minder waarde, omdat die waarden dan niet meer vergeleken kunnen worden met de praktijk, hetgeen opnieuw een bezuiniging op kan leveren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen