Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Adrian Newey verklapt zijn geheim van het afkijken bij de concurrentie

De Formule 1 staat voor innovatie en ontwikkeling, maar zo nu en dan wordt er nog altijd ordinair afgekeken bij elkaar. Adrian Newey, topontwerper bij Red Bull Racing, doet letterlijk een boekje open over zijn tactieken tijdens het afkijken bij andere teams.

In zijn autobiografische boek, How to Build a Car , legt Newey uit hoe hij bij teams als Ferrari stiekem afkijkt. "Als de wagens vlak voor de race opgesteld staan op de grid wordt er het meest afgekeken" , schrijft Newey in zijn boek. "Monteurs proberen dan vaak de auto af te schermen als er iemand van een ander team, zoals ik, langs komt lopen. Dat is natuurlijk slim van ze, maar daar hebben we een trucje op gevonden" , vervolgt Newey.

"Ik ga meestal bij een deel van de auto staan dat me niet heel erg interesseert, zodat alle monteurs met mij meebewegen. Een collega heeft dan uitgebreid de tijd om het deel wat wél interessant is goed te bekijken" , legt Newey de strategie uit. "Volgens mij hebben ze het bij Ferrari nog steeds niet door" , vervolgt hij. "Toch blijft het een beetje een spelletje. Vaak staan de auto's onder je neus geparkeerd en kan je er zo lang naar kijken als je wilt" , relativeert Newey zijn verhaal enigszins.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi