Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Adrien van Beveren pakt de macht in Dakar Rally, titelverdediger Sunderland geeft op

Adrien van Beveren heeft in de vierde etappe van de Dakar Rally de macht gepakt bij de motoren. De Franse motorcoureur kwam als snelste over de finish en nam zo de leiding in het klassement over van Sam Sunderland, die moest opgeven vanwege een rugblessure.

De vierde etappe van de Dakar Rally bij de motoren heeft het klassement flink opgeschud. Klassementsleider en titelverdediger Sam Sunderland moest met een rugblessure opgeven, terwijl de Fransman Adrien van Beveren de koppositie pakte. Van Beveren deed uiteindelijk iets meer dan 4 uur over de 330 kilometer lange etappe en bleef daarmee zijn teamgenoot bij Yamaha Xavier de Soultrait zo'n 5 minuten voor. De eerste KTM was pas te vinden op plek drie. Matthias Walker deed 7 minuten en 10 seconden langer over de etappe en zag van Beveren ook langszij komen in het algemeen klassement.

Door zijn overwinning pakte Adrien van Beveren ook de koppositie in het algemeen klassement. Pablo Quintanilla, die vierde eindigde in de etappe, staat nu tweede op iets minder dan 2 minuten. De eerste KTM-coureur, Matthias Walker, staat slechts op de vierde plek in het klassement. De achterstand is slechts vijf minuten, dus er kan nog genoeg gebeuren. Uitslag top 5 etappe 4 - Motoren: 1. Adrien van Beveren (Yamaha) 4h08m23s 2. Xavier de Soultrait (Yamaha) +0h05m01s 3. Matthias Walker (KTM) +0h07m10s 4. Pablo Quintanilla (Husqvarna) +0h07m32s 5. Stefan Svitko (KTM) +0h07m45s Klassement top 5 na etappe 4 - Motoren: 1. Adrien van Beveren (Yamaha) 11h03m23s 2. Pablo Quintanilla (Husqvarna) +0h01m55s 3. Kevin Benavides (Honda) +0h03m15s 4. Matthias Walker (KTM) +0h05m23s 5. Xavier de Soultrait (Yamaha) +0h07m34s

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden