Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Afgelasting GP Imola slecht nieuws voor Mercedes

Laten we vooropstellen: de afgelasting van de GP van Emilia-Romagna is helemaal terecht en alle tien teams zullen het daar volledig mee eens zijn. Op sportief vlak zal men daar er wel van balen. Het ene team wat meer dan het andere team. Vooral Mercedes lijkt er de dupe van.

Russell Hamilton Miami GP 2023 Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Het zesde Grand Prix-weekend van het seizoen zou dit jaar plaatsvinden in Imola. De GP van Emilia-Romagna op het iconische circuit werd echter op woensdagmiddag afgelast, omdat de regio is getroffen door overstromingen als gevolg van hevig noodweer.

Traditioneel gezien is het eerste weekend op het Europese vasteland het weekend waar er veel updates mee worden genomen. Dit omdat de auto's inmiddels al heel wat kilometer hebben afgelegd en dit het goede moment is om de lessen die daaruit zijn geleerd met behulp van updates in de praktijk te brengen. Het raceweekend in Europa is daar de ideale plek voor, omdat alle F1-fabrieken in de 'regio' zijn gelegen.

Hard gelag

Het Mercedes-team stond te popelen om te racen in Imola, omdat men namelijk met een groot updatepakket zou afreizen naar Italië. Het moest het begin zijn van een nieuw avontuur voor het team, want men wil met de updates een nieuwe weg inslaan, om zo uiteindelijk weer met Red Bull de strijd aan te kunnen gaan.

Dat men nu in Imola niet de eerste resultaten van die update heeft kunnen zien, is een hard gelag voor Lewis Hamilton en George Russell. De eerstvolgende kans om de update te introduceren, is volgende week in Monaco, maar als er een circuit is waar je eigenlijk geen uitgebreide updates wilt introduceren, dan is het wel het nauwe stratencircuit in het prinsdom.

Het circuit aldaar is namelijk zo afwijkend van de andere circuits op de kalender, dat er relatief het minste te leren valt over een nieuwe update. In Monaco wordt er iets heel anders gevraagd van een F1-bolide dan op andere circuits, waardoor we in het verleden bijvoorbeeld al eens zagen hoe underdogs daar de race wonnen. Zo was Red Bull in de dominante Mercedes-periode vaak de betere partij.

Voor Mercedes was het ideaal geweest om de update eerst in Imola aan het werk te zien, op een 'normaal' circuit, gevolgd door het stratencircuit in Monaco. Nu moet men nog twee weken langer wachten, tot de GP in Barcelona, om echt een goed beeld van de updates te krijgen op een alledaags circuit. De vraag is of Mercedes het aandurft om in Monaco met haar nieuwe update te komen, tevens wetende dat een ongeluk daar in een klein hoekje zit. Maar waarom een update achter de hand houden als je 'm al klaar hebt liggen?

Uitstel?

Hoe dan ook: dat de GP van Imola is afgelast, zorgt er bij Mercedes voor dat een vervolgstap na deze update ook langer gaat duren. Wolff legde het in Miami uit: "De upgrade die we in Imola meenemen, helpt ons bij het bepalen van de richting die we in gaan. Die helpt ons bij het begrijpen van de verschillende vlakken die mogelijk een rol spelen bij de 'giftigheid' van onze auto."

Dat begrip zal dus nog even op zich moeten laten wachten. Een geluk bij een ongeluk voor de concurrentie.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China