Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Voormalig Red Bull-coureur voegt zich bij Aston Martin

Jak Crawford voegt zich vanaf dit moment bij het juniorprogramma van Aston Martin. Crawford reed eerder in het juniorprogramma van Red Bull, maar vertrok daar gedwongen aan het einde van vorig seizoen.

Jak Crawford
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De 18-jarige Jak Crawford won verschillende kartwedstrijden in de jeugd om vervolgens door te stromen naar de autosport. Hij werd tweede in het ADAC Formule 4 kampioenschap voor Van Amersfoort Racing in 2020 en eindigde als derde in het Euroformula Open een jaar later. In de Formule 3 wist Crawford echter weinig indruk te maken met een dertiende en zevende plek in respectievelijk 2021 en 2022. Vorig jaar stroomde hij door naar de Formule 2, maar daar eindigde hij opnieuw als dertiende.

De Amerikaan was tussen 2020 en 2023 ook vier jaar lang onderdeel van het juniorprogramma van Red Bull, maar verliet de academie eind vorig jaar gedwongen. Nu begint hij met een nieuw avontuur bij Aston Martin, waar hij vooral simulatorwerk gaat doen. Daarnaast zal hij in 2024 zijn tweede seizoen in de Formule 2 in gaan, waar hij voor DAMS rijdt. Ook zal Crawford tijd doorbrengen in een Formule 1-wagen, al is dat wel in de Aston Martin van twee jaar geleden.

Crawford kijkt uit naar zijn tijd bij Aston Martin. "Ik ben trots op deze volgende stap in mijn carrière. Aston Martin is een geweldige plek om te leren en te groeien, en het programma dat voor me ligt klinkt opwindend. Ik kan niet wachten om met iedereen samen te werken, vooral op de simulator, waar ik een bijdrage kan leveren aan de prestaties van het team tijdens raceweekenden. Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg om later dit jaar in de AMR22 te rijden. Het is een grote motivatie voor me om hard te werken en het beste te halen uit deze geweldige kans."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training